GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Aralık 2023 Cuma 13:06

Poz verip istifa etmişti... Özuslu'nun ayrılığına Başkan Tugay ne dedi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçe örgütüne yaptığı ziyarete katılması ve birlikte poz vermesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevinden istifa eden Mustafa Özuslu hakkında yaptığı açıklamada "Mustafa Bey'in açıklamasına baktığımda Bergama'ya adaylığı nedeniyle bu görevden ayrıldığına dair bir açıklaması var.  Bunu geçerli kabul ediyorum.  Başka türlü bir şeyin olmamasını temenni ediyorum" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Bergama Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka’daki ilçe başkanlığı ziyaretine katılmış ve Tugay’ın arkasında poz vermesi sonrası Başkan Vekilliği görevinden istifa etmişti.

Yaşanan süreç sonrası ile ilgili Cemil Tugay, Mustafa Özuslu ve ‘baskı’ iddiaları ile ilgili net konuştu.

TEMENNİ EDİYORUM
Tugay açıklamasında “Mustafa Bey'in açıklamasına baktığımda Bergama'ya adaylığı nedeniyle bu görevden ayrıldığına dair bir açıklaması var.  Bunu geçerli kabul ediyorum.  Başka türlü bir şeyin olmamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

BASKI YOK, GERGİNLİK VAR
Kurultay sürecinde değişimci ekibi desteklemesi sonrası yaşanan aday adaylığı ilanı sonrasında devam edip etmediğinin sorulmasına yanıt veren Tugay, “Yani siyasi olarak bir baskı yok ama tabii ki bir gerginlik ortamı var. Yok diyemem. Bunun bir an önce giderilmesi gerektiğini ve adayların erken açıklanmasının iyi olacağı düşüncesi içerisindeyim.  Biz zaten bu tür şeylere dirençli olmalıyız. Doğru olduğuna inandığımız şeyin arkasında sonuna kadar durmalıyız. Burada yani siyasi gelecek endişesi, kariyer endişesi yaşamanın hiçbir anlamı yok. Siyasette böyle bir şey olamaz. Yani siyaset kariyer için yapılmaz. O nedenle ben rahatsız değilim.  Yani eleştiriler normaldir.  Ama bunlarla başa çıkmak zaten bu işin bir parçası.  Kurultay öncesindeki o değişim sürecinde herkese haklılığımızı anlatabildiğimizi düşünüyordum zaten. O nedenle kazandık. Bugün de bu işi daha iyi yapabileceğimi herkese anlatacağım” dedi.

BÜROKRASİDE TEDİRGİNLİK VAR AMA...
Kendisini desteklemek isteyen bürokrat ya da belediye çalışanlarının destek olma konusunda ‘tedirginlik’ içinde olup olmadığının sorulmasına da yanıt veren Tugay, “Tabii ki var. Ama şu anda 2-3 haftası kaldı zaten bu kararın açıklanmasına. Bu süreç çabuk geçer. Yani çok endişeli olmaya gerek yok bence. Herkes işini yapmaya devam etsin.  Tunç Başkan'la yan yana oturduk. O büyükşehir belediye başkanımız, ben Karşıyaka belediye başkanıyım. Herkes işini yapmaya devam ediyor. Bürokraside de aynı şey devam edecek. Buradan kimse kimseye asla öfke duymamalı, asla tepki göstermemeli. Çünkü hepimizi iyi niyetle güzel bir şeyler yapmak için bu görevlere talibiz. Zannetmiyorum böyle bir sorun yaşanacağını” ifadelerini kullandı.