GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Aralık 2023 Cuma 12:08

Kocaoğlu, eski genel sekreteri Gökce için net konuştu: Desteğim yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, bir dönem birlikte çalıştıkları büyükşehir aday adayları Buğra Gökce’ye destek vermediğini söyledi. Kocaoğlu, birlikte görev yaptığı bazı eski bürokratların Gökce'ye destek açıklamasına katılmaları ve birlikte fotoğraf vermeleri için ise "Benimle hiçbir ilgileri yok, hiçbir bağları yok. O zaman birlikte görev yaptık, ben belediye başkanlığını bıraktım, herkes kendi yoluna gitti. Görüştük, merhaba dedik, bayramda seyranda aradılar bürokrat arkadaşlar da ama bu kadar. Ben görevdeyken de Azizci yoktu, bıraktıktan sonra da yok" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Kocaoğlu, geçmişte çalışma ekibinde yer alan ve büyükşehir başkan aday adaylarından olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’ye destek vermediğinin altını çizdi.

BEN GÖREVDEYKEN AZİZCİ YOKTU, BIRAKTIKTAN SONRA DA YOK
Kocaoğlu, birlikte görev yaptığı bazı eski bürokratların Gökce'ye destek açıklamasına katılmaları ve birlikte fotoğraf vermeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Benimle hiçbir ilgileri yok, hiçbir bağları yok. Desteğim de yok. O zaman birlikte görev yaptık, ben belediye başkanlığını bıraktım, herkes kendi yoluna gitti. Görüştük, merhaba dedik, bayramda seyranda aradılar bürokrat arkadaşlar da ama bu kadar. Ben görevdeyken de Azizci yoktu, bıraktıktan sonra da yok. Böyle bir şey olması da mümkün değil. Arkadaşlar kendi tercihleriyle o arkadaşın yanında durmak istemişler. Benim en ufak bir dahlim yok. Ben belediye başkanlığı profili çizerken bir tespitim var. Bu kentin kaderi ile kendi kaderini birleştirmiş insan istiyorum diyorum” şeklinde konuştu.

5 SENE ATİLA'YLA GÖRÜŞMEDİM
Aday adaylarından Bornova önceki dönem belediye başkanı Olgun Atila için ise “Olgun Atilla'nın bir yere gelmesinde karınca kararınca katkıda bulundum ancak ondan sonra Olgun Atila ile 5 senedir siyasi görüşmem bile olmadı. Ben gerçekten bıraktıysam, kendimde sahneden yavaş yavaş çekilmem gerekir. Yavaş yavaş kimseyi incitmeden çıkmam gerekir” dedi.

GEMİNİN KAPTANI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIDIR
Gökce’nin davalık olan Buca Metrosu ile yapımı tamamlanamayan Opera Binası’ndaki ihale süreçlerinde yetkilerinin hatırlatılması üzerine Kocaoğlu “Gökce için konuşursak opera binası benim işim. Opera binasındaki ihalenin belli bölümlerinde kim/ne yaptı onu bilmiyorum. Bunu belediye başkanı mı yaptı, genel sekreter mi yaptı bilmiyorum. Bunu bilmediğim için söylemem doğru değil. Bunu kendisi açıklar ya da Büyükşehir Başkanı açıklar. Ben ihaleyi yaptım. Opera binasının en önemli unsur sahne mekaniği ve akustuğidir. Bu konuda dünyada deneyim kazanmış bir firma ile konsorsiyum kurulmasını şart koştuk. Avusturyalı bir firmanın konsorsiyumu ile girildi. İnşaat biraz ilerledikten sonra yeni dönemde o firmanın ihaleden çekildiği ya da çekilmesine izin verildiği söyleniyor. Ben bunları gazete haberlerinden bildiğim kadarını söylüyorum. Bunun müsebbibi kim bilmiyorum. Ancak şunu biliyorum; Büyükşehir’e kumpas davasında 130 kişi yargılanırken 75 sayfa savunmamı yaptım. Son söz olarak mahkeme hakimine 'suçlamaların hepsi benim kararımla olmuştur, bu arkadaşların hiçbir suçu yoktur. Onları serbest bırakın beni tutuklayın, bu iddianamenin tüm hesabını vermekle ben mükellefim' dedim. Bu konuda da bürokratı suçlamak ne kadar doğru? Geminin kaptanı Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Ben tutuklanmadım ancak kadroma, elemanına aileden daha fazla sahip çıkmanız gerekir. İnceler sahip çıkacağına sahip çıkar, cezalandırılacak kimse cezalandırırım” açıklamasını yaptı.