GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Eylül 2022 Cuma 13:21

Planlar meclise geldi… Beştepeler’de revizyon!

Konak Belediyesi, Beştepeler Planları’nda 3 noktada yaptığı revizyonu meclis gündemine getirdi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi Dayıemir, Dolaplıkuyu, İmariye, Selçuk, Aziziye, Tınaztepe, Duatepe, Kocatepe, Çimentepe, 1. Kadriye, 2. Kadriye, Hasan Özdemir, 19 Mayıs ve Zafertepe mahallelerini kapsayan, Beştepeler Bölgesi için hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonuna yapılan itirazlar meclis gündemine geliyor.

Geçtiğimiz aylarda hazırlana ancak açılan davalar sonrası mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alınan Beştepeler için Konak Belediyesi revizyon imar planı hazırlamıştı. Askı sürecine çıkartılan planların tamamlanmasının ardından 1 aylık askı süreci başlarken, tamamlanan askı süreci ile birlikte itirazlar da meclis gündemine gelmişti. Gündeme gelen ve komisyonlara sevk edilen itirazlar ile ilgili de kararlar verilmişti.

Meclis İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün itirazlarını kabul ederken Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğü, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve hak sahiplerinin itirazlarını reddetmişti.

REVİZLER MECLİSTE
İtirazlar doğrultusunda hazırlanan 1/1000’lik plan revizyonu Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündeme gelecek. Revizyona göre Aziziye Mahallesi’ndeki 3 parsele aile sağlığı merkezi, eğitim tesisi ve park alanı eklendi.

Plan değişikliği şu şekilde:

Beştepeler Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonunda Aziziye Mahallesi 1183 ada, 30 ve 47 parsellerin büyük kısmının TAKS:0.60, KAKS:1.20, Yençok:2 kat yapılaşma koşullu "Aile Sağlık Merkezi" olarak, 7300 ada, 9 ila 20 parsellerin büyük kısmının 1183 ada, 48 parsel ile birlikte TAKS:0.40, KAKS:1.50, Yençok: 4 Kat yapılaşma koşullu "Eğitim Tesisleri Alanı (İlkokul ve Ortaokul)" olarak, 1184 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 parsellerin ise “Park Alanı” olarak belirlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi hk.(Etüd Proje Md.)