GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Eylül 2022 Cuma 12:02

Hülya can vermişti… Büyükşehir’den ‘WC’ kararı!

Konak Tramvayı’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Hülya Onaylı’nın tuvalet ihtiyacını karşılamak için yolun karşısına geçerken yaşadığı trafik kazası sonucu ölümünün ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi,  tramvay duraklarına seyyar WC konulması için harekete geçti. WC’lerin birkaç gün içinde 10 istasyona konulacağı belirtildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir'in Konak ilçesindeki Tramvay Köprü durağında güvenlik görevlisi olarak çalışan İZENERJİ personeli Hülya Onaylı araç çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

İki çocuk annesi Onaylı’nın tuvalet ihtiyacını gidermek için yolun karşısına geçmek isterken can verdiği öğrenilirken tramvay duraklarında çalışan personelin ihtiyaçlarını giderebileceği seyyar WC’lerin olmayışı gündem olmuştu.

BİRKAÇ GÜN İÇİNDE...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açıklamada seyyar WC’lerin tramvay duraklarına konulması için talimat verdiğini ve 1-2 gün içinde duraklara WC’lerin konulacağını belirtti. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Soyer, “Çok acı ve kahreden bir olay yaşadık. Önlem alıyoruz. Önümüzdeki birkaç gün içinde 10 istasyona WC yapacağız” dedi.