GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Mayıs 2017 Cumartesi 09:55

Piriştina 2 kritik dosya ile Başbakan’a gidiyor!

Belediye Başkanı Piriştina, cezaevinin taşınması ve trafik sorunun çözümü için atağa kalktı. Menderes Caddesi’ne bir alternatif yaratacak proje hazırladıklarını belirten Piriştina, “Sayın Başbakan’a bunu söyleyeceğiz. Mutlaka destek verecek. Buna hayır demek pek rasyonel değil” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, yıllardır ilçe gündeminde yer tutan, akıbeti yılan hikayesine dönen ve konumuyla pek çok soruna sebep olan cezaevinin taşınmasıyla ilgili dosya hazırladı.

Yeni bir proje çizdirdiklerini belirten Belediye Başkanı Piriştina, geçtiğimiz yıl yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından referandum sürecinin start almasından dolayı Başbakan Binali Yıldırım’la bir araya gelemediklerini ifade etti.

Piriştina, cezaevinin taşınması konusunu Başbakan Yıldırım’la görüşmek için ilerleyen günlerde Ankara’ya gideceğini söyledi.

CEZAEVİNİN KALDIRILMASI GEREKİYOR!
Piriştina, “Cezaevinin kaldırılmasını gerektiren 4 tane somut sebep var. Birincisi; fiziksel olarak risk taşıyor, her an yıkılabilir gibi bir raporu var. İkincisi; psikolojik ve ekonomik anlamda kenti olumsuz etkiliyor. Kentin ortasında 80 bin dönümlük alanda bir cezaevi var. Üçüncüsü; güvenlik meselesi... Gezi olaylarında en çok panik orada oldu. Dördüncü ve bizi en çok etkileyen trafik sorunu... Menderes Caddesi’nin üzerinde cezaevi olmasa bir Menderes Caddesi daha oluyor” dedi. 

BİZE 6 AY VERİN BİR TANE DAHA CADDE AÇALIM!
Alternatif bir projeyle trafik sorununa çözüm yolu bulduklarını ifade eden Piriştina, “Bu cezaevi zaten kaldırılmalı… Kimsenin başka bir şey düşüneceğine inanmıyorum. Kalktı, kalkamadı, zaman geçti, yatırım, TOKİ falan ayrı bir konu. Biz başka proje çiziyoruz. Menderes caddesi paralelinde bir aksı daha kavrayan cezaevinin kendisi değil oradaki 3 tane jandarma lojmanı var. Biz sayın Başbakan’a şunu götüreceğiz; biz diyoruz ki bize 6 ay verirseniz o lojmanların hemen biraz güneyini inşa edip oradan bir tane daha Menderes Caddesi açarız. Cezaevini isterseniz 10 sene sonra, isterseniz hemen kaldırın. Ama 6 ay içinde trafikle ilgili çözüm bulmuş oluruz” diye konuştu.

BUNA HAYIR DEMEK PEK RASYONEL DEĞİL!
Piriştina, “Metro onayı da bakanlıkta. O sorunu çok ciddi kökten çözecek. Menderes Caddesi’ne bir alternatif 3 ile 6 ay içinde açmak işten bile değil. Lojmanları sola çekin yatırımı da biz yapacağız. Tellerle duvar öreceğiz. Onu taşıyacağız. Sayın Başbakan'a bunu söyleyeceğiz. Birinci talebimiz kalkmasıdır. Ondan vazgeçmedik ama zaman para yatırım derlerse bize 6 ay verin diyeceğiz. Yol açacağız, çok basit. Mutlaka destek verecek. Buna hayır demek pek rasyonel değil. Muhtemelen öyle diyeceklerdir. Biz hazırız, projemizi çizdik. Elimizde dosyamız 21 Mayıs’ı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.