GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Mayıs 2017 Cuma 19:51

Ödemiş'te eski Salı Pazarı'na hayat verecek proje

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki, eski Salı Pazarı'nın, vatandaşların hem dinleneceği hem spor yapabileceği hem de çocuklar için çeşitli aktivitelerin yer alacağı parka dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

Ödemiş'teki Salı Pazarı'nın yerine Anafartalar Mahallesi'nde, bir süre önce daha modern bir pazaryeri yapıldı. Geçmiş yıllarda her türlü etkinliğe evsahipliği yapan alana Ödemişliler'in nefes alabilecekleri, hoşça vakit geçirebilecekleri bir park yapılması için belediye tarafından harekete geçildi. Geçen hafta çalışmaların başladığı mevcut alanda söküm işleri kısa sürede tamamlanırkan aplikasyon çalışmalarının da sona ermesiyle kazı çalışmalarına başlanacağı bildirildi. AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de eski Salı Pazarı'na giderek, teknik ekiple çalışmaları yerinde inceledi. Ödemiş'in çehresini değiştirecek bir park düzenlemesi yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Mahmut Badem, "Günümüz koşullarındaki ihtiyaçlar gözönünde bulundurularak hazırlanan projede, vatandaşlarımızın hem dinleneceği hem spor yapabileceği hem de çocuklar için çeşitli aktivitelerin yer alacağı alanlar bulunmaktadır. Kısa zamanda tamamlamayı planladığımız park şehre modern bir görünüm kazandıracak" dedi.

14 bin 500 metrekarelik bir alanda uygulanan projede; modern su elemanları, bisiklet parkları, kafeterya ve kafeterya terasları, çocuk oyun alanı, kaykay  parkı, 3 pota basketbol alanı, amfitiyatro, sisleme arkası, satış ve sunum standları, çim tepeler, oturma ve dinlenme alanları, gölgeleme alanları yer alacak. (DHA)