GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
14 Ocak 2023 Cumartesi 08:22

Özelleştirme satışa çıkarmıştı… Yeni sahipleri belli oldu!

Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan Çeşme’nin Dalyan ve Sakarya mahallesindeki 2 parselin yeni sahibi belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Cerem Elektronik isimli şirkete satışı kesinleşen parsellerden 86 milyon 650 bin TL’lik gelir elde edilecek.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz aylarda İzmir’in turizm merkezindeki kamu mülkiyetinde bulunan 2 değerli taşınmaz satış için ihaleye çıkmış, en fazla teklif veren şirketlerle pazarlık süreçleri gerçekleştirilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özelleştirme süreçleri ile ilgili son kararını açıkladı. Resmi Gazete’de yer alan ilanla birlikte taşınmazların yeni sahipleri belli oldu. 2 parseldeki kamu hisseleri en yüksek teklifi veren şirkete satıldı.



DALYAN
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan Çeşme'nin Dalyan Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve denize neredeyse sıfır konumda bulunan 2 bin 500 metrekarelik taşınmaza 3 teklif gelmişti. Parsellere Cerem Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Şen-Yol İnşaat Elektrik Nakliye Gıda Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketleri talipli olmuştu. Pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 31 buçuk milyon lira ile Cerem Elektronik’ten gelmişti.



SAKARYA
Yine Çeşme sınırları içerisinde yer alan Sakarya Mahallesi’nde bulunan, kuş uçuşu 300 metre mesafedeki 2 bin 838 metrekare büyüklüğündeki parsele 3 alıcı çıkmıştı. Parsel için Neslişah Divrik Erdinç, Cerem Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Şen-Yol İnşaat Elektrik Nakliye Gıda Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketleri talipli olmuştu. Bu parsel için de en yüksek teklif yine Cerem Elektronik’ten geldi. Şirketten bu parsel için 55 milyon 150 bin lira teklif geldi.

ŞİRKET HAKKINDA
Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte her iki parselin de Cerem Elektronik’e satışı kesinleşti. Satışlardan 86 milyon 650 bin TL’lik gelir elde edilecek. Ceren Grup bünyesinde yer alan şirketin kurucuları arasında Mehmet Acar isimli iş insanı bulunuyor. Perakende satış mağazaları bulunan şirketin Çeşme’de turizm yatırımları da bulunuyor.