GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
12 Ocak 2023 Perşembe 08:42

'Fıstık' gibi araziye demir perde!

Güneş enerji santrali işine giren Özdemir ailesine ait Dost Cam Şirketi Aliağa’da fıstıklık arazide güneş enerji santrali açmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan cam fabrikası Dost Cam Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, enerji sektöründe yatırım yapmak için harekete geçti. Özdemir ailesine ait Dost Cam Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, güneş enerji santrali inşa etmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin istedi. 

Proje tanıtım dosyasına göre şirket, Aliağa’nın Yüksekköy sınırları içerisinde bulunan 43 bin 909 metrekarelik 126 ada 82 parsele 3,85533 MWm/3,2 MWe gücünde GES dikmeyi planlıyor. 22 milyon 643 bin TL’ye mal olacak proje kapsamında 545 Wp’lik 7 bin 74 tane panel dikilmesi amaçlanıyor. 

Yüksekköy Mahallesi’ndeki konutlara 204 metre mesafede yer alan santral sahası İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni’ne göre ‘ormanlık’ alan statüsünde kalıyor. Parsel fıstık ağaçları ile kaplı.