GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Şubat 2024 Cuma 17:15

Özel'den 31 Mart mesajı: Bir kulağım Manisa'da, bir kulağım Kınık'ta olacak!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kınık’ta katıldığı programda konuştu. Özel, "Genel başkanlar kendi memleketlerinde seçimi almak ister. Bir kulağım Manisa’da, bir kulağım Kınık’ta olacak. Bir daha geldiğimde ‘İyi ki bana söz verdiniz, iyi ki Kınık’a yakışır biçimde seçimi kazandınız’ diyeceksiniz. Bölünmeme, parçalanmama, küsmeme, sandığa koşa koşa gitme zamanı… Bu seçimi elbette Sema Başkan’ım, elbette Cemil Tugay alır. Siz istemezseniz kimse alamaz. Kırgın, küskün, yılgın varsa onlara oy vermeye ikna etmeye, bu seçimi almak için çalışmanıza ihtiyacımız var" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamındaki çalışmalarına bugün Bakırçay Havzası'nda devam ediyor.

Özgür Özel'in bugünkü mesaisinin son durağı Kınık oldu.

Halk Buluşması'nda Genel Başkan Özgür Özel'in yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekilleri, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, CHP Kınık Belediye Başkan adayı Semra Bodur, CHP Bergama Belediye Başkan Adayı Tanju Çelik, ilçe belediye başkan adayları ile vatandaşlar katıldı.

CHP Lideri Özgür Özel, programda konuşmasını yaptı.

Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

Özgür Özel nereli diye soruyorlar. Özgür Özel, Somalı diyorlar. Ben de şunu söylüyorum. Manisalıyım ama 2014 yılından beri yüreğimin bir parçası Soma’daki madende kaldı. Benim memleketim; hem Soma, hem Kınık, hem Bergama, hem Savaştepe… Kınıklıyım ben! 31 Mart günü, şu iki dönemdir AK Parti’de olan belediyeyi alın. Tezahüratı ben yapacağım: ‘Özgür Özel, Kınık’la gurur duyuyor’. Bu belediyeyi alınca öyle bir iş yapacaksınız ki; Kınık’ın ilk kadın belediye başkanını seçeceksiniz.

MADENCİLERİN ARTIK GENEL BAŞKANI VAR
Sema Başkan nereyi isterse, partinin genel başkanı olarak Türkiye’nin en güçlü belediyeleri hangisiyse, Kınık Belediyesi’ni kardeş belediye yapacağım. Yapılmayan ne varsa her şeyi yapacağım. İstediği belediyeyi haritadan seçecek ve kardeş belediyeyi belirleyecek. Kınık’ta madencileri de Tahir Çetin’i de hatırlatan bir anıt yapacağız. Madenciler beni bilir. 2014 yazında onlarla büyük bir mücadele verdik. Kanunu değiştirdik. Söke söke aldık. Madencilerden birinin servisine binince 40 kişi oturuyor. İki asgari ücreti, iki gün hafta tatili hakkını birlikte aldık. Madencilerin artık genel başkanı var. Önceden madencilerin yüzlerini güldüren Ecevit vardı. İnşallah ileride bu kardeşiniz de madencilerin yüzünü güldürecek.

‘KİMSEYİ EZDİRMEM, KARINCANIN KARDEŞİ VAR’
Mazot 50 liraya gidiyor. Hani eskiden zam gelince ‘ben hep 50 liralık alıyorum’ deniyordu. Şimdi 1 litre alınıyor. Hayat ateş pahası… Emekliler geçinemiyor. Asgari ücret, sefalet ücreti olmuş durumda…. Pazarda, mutfakta yangın var. Üstüne üstlük ürünü para etmiyor ve bütün çiftçiler geçmişte olduğu gibi madenlere girmeye, ekmeğini yerin 7 kat dibinde aramaya zorlanıyor. Orada da istihdam sorunu var. Hem sarı sendika hem de maden şirketlerindenki bazıları madencilere baskı yapıp AK Parti’ye oy vermeye zorluyorlar. Kimse korkmasın, korkmadan oyunuzu kullanın. Kimsenin kılına zarar getiremezler. Buradan maden şirketlerine söylüyorum kimseyi ezdirmem, karıncanın kardeşi var o da Özgür Özel

Burası çok güzel ama kan kaybediyor. 1990’dan yılından bugüne her 5 kişiden biri Kınık’tan göç etmiş. Şehirler büyüyor, Kınık küçülüyor. Kınık’ı yönetenler burayı cazibe haline getirmeyi başaramadılar. CHP belediyeleri, Türkiye’nin en çok göç alan belediyeleri oldu. AK Parti belediyeleri ise göç veren belediyeleri… Herkesi birden Alsancak’a, Dikili’ye götüremeyiz ama Kınık isterse dayanışma belediyeciliğini, halkın belediyesini Kınık’a getirebilir. Onun da adı Sema Bodur’dur.

MERALARI ÇATIR ÇATIR SATTILAR
2014 Seçimleri ile birlikte, köylülerin ilçe belediyelerine geçen arsalarına meralarına dokunmaz. En çoğu Bergama’da olmak üzere Kınık’ta da arsalar, meralar satıldı. Onlar köyünüzün malıydı. Kimi yerde makine, ekipman,  kimi yerde koca meraları çatır çatır sattılar. Kınık’ta talanı durdurmak, bir daha sizin malınıza uzanan eli kırmak için Sema Başkan’a destek istiyorum.

BİR KULAĞIM MANİSA’DA BİR KULAĞIM KINIK’TA
Genel başkanlar kendi memleketlerinde seçimi almak ister. Bir kulağım Manisa’da, bir kulağım Kınık’ta olacak. Bir daha geldiğimde ‘İyi ki bana söz verdiniz, iyi ki Kınık’a yakışır biçimde seçimi kazandınız’ diyeceksiniz. Bölünmeme, parçalanmama, küsmeme, sandığa koşa koşa gitme zamanı… Bu seçimi elbette Sema Başkan’ım, elbette Cemil Tugay alır. Siz istemezseniz kimse alamaz. Kırgın, küskün, yılgın varsa onlara oy vermeye ikna etmeye, bu seçimi almak için çalışmanıza ihtiyacımız var.

OY ALMAK İÇİN ŞANTAJ YAPIYORLAR
Erdoğan’a buradan bir şey söylemem gerekiyor. O bizimle kavga etmek istiyor. Hakaret ediyor. Onunla ilgilenmiyoruz. Benim derdim Kınık’taki işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı… Bugün, şu anda Cumhurbaşkanı AK Partili hükümet onda…. AK Partili yönetimler olduktan sonra ‘Ordu’nun kılınıza zarar gelmez’ diyor. ‘Ben Ordu’ya hizmet etmem’ diyor. ‘Bizim olmadığımız bir büyükşehir belediyesi doğalgazı nasıl getirecek. Biz varsak doğal gaz var. Biz yoksak nasıl gelecek?’ diyor. CHP’li belediyeler gaz şirketi ile anlaşıyorlar. Ama oy için şantaj yapmaya, tehdit etmeye, vatandaşın gözüne baka baka yalan söylüyor. 31 Mart’ta bu hadsizlere haddini bildirmeye var mısınız?

KINIK İÇİN KANIMIN SON DAMLASINA KADAR SAVAŞACAĞIM
Kınık Belediye Başkan adayı Sema Bodur ise “Güzel ülkemin altı okunun ışığıyla sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla tarihimize bölgemize ve bizlere yakışır şekilde hep birlikte el ele yöneteceğiz.  Ben bu şehrin evladıyım. Bu şehrin dağına ovasına,  suyuna ve insanlarına sevdalıyım. Ben alın teri dökmeyi bu topraklarda öğrendim. Ve size söz veriyorum. Kınık için canımın son damlasına kadar savaşacağım. Kanımın son damlasına kadar mücadele edip çalışacağım" açıklamasını yaptı.