GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Şubat 2024 Cuma 15:27

Özel'den 'kayyum' benzetmesi: AK Parti'nin Bergama adayı ithal!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bergama'da açıklamalarda bulundu. Özel, AK Partili Bergama Belediyesi'ni köy mallarının satışı üzerinden hedef aldı. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruerin Cumhur İttifakı'ndan Bergama'da aday gösterilmesini yorumlayan Özel, "Başkan adayı değişti. Dışarıdan bir tane ithal aday getirmişler. Bergamalı'nın seçtiği adaya sanki kayyum atamışlar gibi... Bergama, Tayyip Bey’in kayyumuna geçit vermez. Yeni aday “Bergama kalkınacak, Bakırçay kalkınacak” diyor. Kardeşim bundan önceki başkanı da seni de gönderen aynı kişi. Ne oldu 5 yılda başkanın kendisi kalkındı" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamındaki çalışmalarına bugün Bakırçay Havzası'nda devam ediyor.

Özgür Özel'in bugünkü mesaisinin ikinci durağı Bergama oldu.

Halk Buluşması'nda Genel Başkan Özgür Özel'in yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekilleri, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, CHP Bergama Belediye Başkan Adayı Tanju Çelik, ilçe belediye başkan adayları ile vatandaşlar katıldı.

CHP Lideri Özgür Özel, programda konuşmasını yaptı.

Özel konuşmasında şunları söyledi:

Bergama’da 5 sene önce yüzümüz asıldı. 5 sene sabrettik. 5 senedir Bergama halkçı belediyecilikten uzak, rantçı belediyeciliğe teslim. Bu meydanda eyleme geldim. AK Partili belediye geldi. 2014’te çıkan kanunla köylümüzün alın teriyle emek emek biriktirdiği mallarını, taşınmazlarını, tarlalarını belediyeye ücretsiz devretti. Bizim başkanlar bu işleri yapmazken AK Partili başkan geldi deyim yerindeyse köylünün malını parsel parsel sattı. 2,5 milyon metrekare tarlaları çatır çatır sattılar.

İTHAL ADAY GETİRDİLER
Başkan adayı değişti. Dışarıdan bir tane ithal aday getirmişler. Bergamalı'nın seçtiği adaya sanki kayyum atamışlar gibi... Dün belediyede TİS var. HAK-İŞ’i çağırmışlar mevcut başkan yok AK Parti'nin adayı dışarıdan gelen aday masada… O koltukta kimin oturacağına kimse karar veremez Bergamalılar karar verir. Bergama, Tayyip Bey’in kayyumuna geçit vermez. Yeni aday “Bergama kalkınacak, Bakırçay kalkınacak” diyor. Kardeşim bundan önceki başkanı da seni de gönderen aynı kişi. Ne oldu 5 yılda başkanın kendisi kalkındı. Ben değil kız kardeşi konuştu. Mal varlığına bakın. Bizim böyle malımız yok. O yüzden temiz belediyeciliğe ihtiyaç var. İthal adaya değil Bergama'nın evladına ihtiyaç var. 25 günlük değil Bergamalı’ya 25 yıldır emek veren birine ihtiyaç var. Bergama’nın evladı burada.

CHP, HEPİNİZİN BABAEVİ
“Partide herkese yer var. Herkes görev yapacak, görev alacak. Bu parti hepimizin baba evidir. Herkes baba evinde doğar. AK Partili, MHP’li kardeşlerime sesleniyorum: Hepimiz Bergamalı’yız, CHP sizin dedenizin, babanızın evi. Gün gelir kimi uzağa taşınır, kimi yakında oturur. Ama herkes bilir ki başım sıkışırsa evin bacası tütmektedir. Senin yerin başımızın üzeridir. Bu baba evi kimindir? Tapusu bende değil. Baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk… Bu babaevi hepimizin. Mağdur, mazlum kim varsa baba evinde birleşmeye davet ediyorum.”

'BERGAMA’YI ZULÜMDEN KURTARALIM'
Ankara’da çok istedik, genel merkezde çok istedik. İttifak yapamadık. Eski ittifak ortaklarımız ittifak yapmak istemediler. Geçtiğimiz seçimde bir arada duranların hepsi burada. İyi insanlar, güzel insanlar burada… Biz kimseyi uzakta tutmak istemiyoruz. Ankara’da ittifak kuramadıysan Bergama’da sandık başında kuracağız. Bergama’daki tüm demokratları birleşmeye davet ediyorum. AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın talan belediyeciliğine karşı duralım, Bergama’yı bu zulümden kurtaralım.

ERDOĞAN'A EMEKLİ İKRAMİYESİ TEPKİSİ
Emekliye 3 bin TL emekli ikramiyesi verdiler. Bu kadar yoksulluk varken bir kilo et 600 lira olmuşken bayram ikramiyesine yapa yapa yaptıkları zam bin TL. Yazıklar olsun. 10 bin liraya emeklinin geçinmesini bekliyor. Bu ülkede 10 bin lira emekliye zam veriliyor. Açlık sınırıysa 15 bin TL. Asgari ücretli bile açlık sınırında… Bu memlekette insanlardan oy alırken sandığın arkasında milleti unutuyorlar.  Bergama’daki MHP’li, AK Partili kendisine 2 bin TL’yi, 5 Bin TL artırmayana 31 Mart’ta oy verirse bunlar böyle devam ederler. Sarı kart verirlerse, görün bakalım, sizin sesinizi bakın dinliyorlar mı, dinlemiyorlar mı?

Cemil başkan çok güvendiğimiz, inandığımız, hızlı karar alan, anketlerde en yüksek memnuniyet oranlarımızı yakalayan, İzmir’de en iyi seçim sonucunu alacağını, Bergama’nın sorunlarını tek tek çözeceğini hepimiz biliyoruz, onu size emanet ediyoruz.

TUGAY: BERGAMA SAHİPSİZ DEĞİL
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Bergama’da misafir değil ev sahibi olduğunu vurguladı ve şöyle konuştu: 

“Ben bundan sonra buraya geldiğimde ‘hoş geldiniz’ demeyeceksiniz. Ben burada misafir değilim. İzmir’in tüm ilçelerinde olduğu gibi Bergama’da da ev sahibiyim. Bugünden itibaren beni ev sahibi saymanızı istiyorum. Kültürüne, tarımına, çiftçisine, çok değerli insanlarına artık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmekten duyacağım onuru tarif edemem. Ben bu yürekle, bu bayrağa duyduğum sevgi ve sizlere duyduğum saygıyla her şeyinizi emanet almaya hazırız. Bundan sonra çocuklarınız büyüklerimiz, emekçilerimiz, esnafımız her zorlukta bizleri yanında görecek. Onların ailesinden birer insan gibi onların yanında olacağız. Bu ülke, İzmir, Bergama sahipsiz değil. Atatürk’ten bu güne bu ülkeye hizmet ediyoruz. Bizden önce onlarca başkanımız Bergama’ya hizmet etti. Bu onuru bize miras bıraktılar. Bu bayrak çok daha yüksekte olacak.”