GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Ocak 2016 Pazar 10:45

Ormanda çalışıp iki evlat yetiştirdiler

İzmir Orman İşletmesi'ne Bağlı Kemalpaşa Armutlu Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında orman işçisi olarak çalışan Tahir-Sultan Topal çifti zor doğa koşullarında senelerdir yılmadan çalışarak çocuklarını meslek sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

İZMİR - Topal çiftinin Selçuk Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu'dan mezun kızı bir özel havayolu şirketinde hostes olarak çalışırken oğulları da Jandarma uzman çavuş olarak görev yapıyor. İşlerinin zor ama alınlarının teriyle çalışıp hayatlarını kazandıklarını belirten Topal çifti, orman işçiliğinin baba mesleği olduğunu da söylüyor.



Tahir Topal, "Armutlu ormanlarında meydana gelen aşırı buzlanma ve karlanma sonucu devrilen ve kırılan ağaçların enkazlarını ormandan temizliyoruz. Odunları eşek ve katır sırtlarına yükleyerek işletmenin deposuna götürüyoruz. Orman içinde çadırda yaşıyoruz. Hangi ilde bölgede orman kesim işi olursa oraya gidip çalışıyoruz. İşin zorluklarının üstesinden eşimle birlikte geliyoruz. Çocuklarımızı meslek sahibi olduğunu emeklerimizin karşılığını aldığımızı görmek bizi mutlu ediyor" dedi.(dha)