GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Ocak 2018 Cumartesi 17:09

Örgütün patronundan İzmir'e mesaj: Divan başkanı olacaksam...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl divan başkanlığını yapacağı il kongresinde önceliğin eşitlik ve adalet olacağını söyledi. Bingöl, “Ben divan başkanı olacaksam tüzük ve yönetmeliği uygularım. Adaylar da eşit şekilde yarışır” dedi.

EGEDESONSÖZ-Kongre süreci devam eden CHP’de İzmir İl Örgütü sandığa gidiyor. Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda yapılacak seçimde Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl divan başkanı olarak görev yapacak. Salonda bulunacak delegelerin oylarıyla netleşecek divan başkanı ve üyeler kongreyi yönetecek.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in, “bizi kırmadı” diyerek divan başkanlığı teklifini götürdüğü Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl Egedesonsöz’e konuştu.

Bingöl, “İzmir’den bana gelen talebi kıramadım. Şimdiye kadar birçok kongreye katıldım ama divan başkanı olmadım. Zaten seçimlerimizde artık sona geldik. Kurultay sürecine doğru ilerliyoruz. İllerimiz seçimlerini tamamlıyorlar. İzmir’de kaç adayın çıktığını, son durumu ayrıntılarıyla bilmiyorum. Partimizin gelenek ve göreneklerine göre divan başkanı olan kişi seçimi tarafsız bir şekilde yürütmek zorundadır. Kaldı ki ben örgütlerden sorumlu birisiyim. İzmir kongresi de bu şekilde olacak. Adaylar, çıkacak ve yarışacak. Divan başkanı olduğumda tüzük ve yönetmeliklerin gereğini yapacağım. Aksini düşünmek zaten yanlış olur. Adaylar eşit şekilde yarışırlar. Bunun dışında farklı bir şey olamaz” dedi. Bingöl, İzmir’deki seçimde yarışa katılacakların kendisini ifade etmesi, yarışın tarafsız ve bağımsız bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekenin yapılacağını söyledi.

SON DÖNEMECE GİRİLDİ
Kongreye saatler kala adaylar da çalışmalarını hızlandırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önerisi ve çalışması sonrası adaylığını açıklayan Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Avukat Deniz Yücel’e ilçe başkanlarının büyük bölümü destek veriyor. Belediye başkanları ve delegelerle yoğun temas içinde olan Başkan Kocaoğlu da desteklediği adayın seçilmesi için yoğun çaba sarf ediyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper başta olmak üzere birçok ismin desteğini alan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’ye de ağırlıklı olarak milletvekilleri destek veriyor. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda Kocaoğlu’na açık tepkisi dikkat çekiyor. Bayır ile birlikte, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Milletvekilleri Tuncay Özkan, Musa Çam gibi isimlerin de Yücel’e karşı tavırlı oldukları biliniyor. Yine CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da Kocaoğlu’nun çalışma şekline yönelik “tepki “ açıklamaları gündemdeki yerini koruyor.

Öte yandan, Başkan Kocaoğlu, belediye başkanlarıyla yakın çalışan ilçe başkanları başta olmak üzere metropol ilçeler ağırlıklı birçok yer ile sürekli telefon temasında bulunuyor. Sık sık makamında gruplarla buluşan Kocaoğlu, diğer yandan kurultay delegelerinin dağılımında da aktif rol oynuyor.