GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Ocak 2018 Cumartesi 15:14

Bakan Çavuşoğlu: Görüş ayrılıkları diyalogla aşılabilir

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Gabriel ile yaptığı ortak açıklamada, "Görüş ayrılıkları diyalogla aşılabilir" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile açıklama yaptı. Almanya Dışişler Bakanı Sigmar Gabriel yaptığı açıklamada, "Geleceğe yönelik adımları görüşeceğiz" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu ise şu açıklamalarda bulundu: "Sigmar, Türkiye ve Almanya ilişkilerinin tarihinden bahsetti. Bugün bazı konularda görüş ayrılıklarımız var, hatta ilişkilerimizde tırmanma da oldu ama biz bunun diyalog yoluyla aşılabileceğine inaniyoruz. Karşılıklı anlayış diyalog ve samimi işbirliği içinde ilişkilerimizi geliştirebileceğimez inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte iki ülke arasındaki mekanizmaları işletmeye başlamamız lazım. İki Dışişleri Bakanlığı arasında istişare mekanizmaları var. Bölgesel sorunlar açısından da çalışma arkadaşlarımızın istişareleri yapmasında fayda var.

Ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için güven artırıcı adımlar atmamız lazım, somut adımları atmaya devam etmemiz gerekiyor. Sigmar'ın da söylediği gibi her konuda hemfikir olmak zorunda değiliz. Türkiye'nin AB üyelik süreciyle ilgili karşı karşıya olduğumuz durumu biliyoruz. Her iki tarafının yararına olan Gümrük Birliği anlaşması gibi konuları aşmamız gerekiyor. Bizim bölgemizdeki konularda da tamamen görüş birilği içindeyiz. Suriye, Irak, Yemen, Libya. Türkiye ile Almanya'nın görüşleri örtüşüyor. Göç gibi insani konularda da Almanya ile yakın işbirliği içinde olduğumuzu söyleyebilirim." (Milliyet)