GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Eylül 2024 Pazartesi 09:07

Okullarda akıllı telefon yasağı!

Cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş olsa da, okullarda yerleri tartışmalı. MEB tarafından yayımlanan okullarda cep telefonu kullanımı genelgesine göre sınıflarda bilişim araçları bulundurulamayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla okullarda cep telefonu kullanımını sınırlandıran yeni bir genelge yayınladı. Genelgeye göre, öğrencilerin sınıflarda cep telefonu kullanmaları yasaklandı. Bu karar, öğrencilerin dikkatini dağıtan unsurları ortadan kaldırmak ve eğitim süreçlerini daha verimli hale getirmek amacıyla alındı.

OKULDA AKILLI TELEFON YASAK MI?
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için okullarda telefon kullanımı konusunda yeni bir genelge yayınladı. Genelgede, öğrencilerin dikkatini dağıttığı ve eğitim öğretim sürecini olumsuz etkilediği için telefon kullanımına yasak getirildiği belirtildi. MEB’in 2023-2024 eğitim öğretim yılında getirdiği düzenlemeyle sınıf içinde cep telefonu başta olmak üzere bilişim araçları bulundurmak artık yasak.

UNESCO, “2023 Küresel Eğitim İzleme” raporunda, öğrencilerin okullarda akıllı telefon kullanmasının yasaklanması için küresel çağrıda bulunmuştu. Raporda, fazla cep telefonu kullanımının düşük eğitim performansına, yüksek ekran süresinin de çocukların duygusal istikrarı üzerinde olumsuz etkiye sahip olduğu açıklanmıştı. (Sözcü)