GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Eylül 2024 Pazartesi 08:42

İzmir'de sonbahar etkisi... Yağmur geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden elde edilen verilere göre; İzmir’de sonbahar etkisini daha fazla hissettirmeye başlayacak. Kentte, yağmur ve rüzgarların etkisini hissettireceği haftada, Çarşamba gününden itibaren sağanak yağışlı hava kentte olumsuzluklara yol açabilir.

EGEDESONSÖZ – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden elde edilen verilere göre, İzmir’de yeni haftada havalar yavaş yavaş serinlemeye başlayacak. Sonbaharın etkisinin daha net hissedilmeye başladığı kent, yaz sıcaklarından uzaklaşmaya başladı.

İzmir, haftaya parçalı bulutlu bir havayla başlayacak. Gün içerisindeki en yüksek sıcaklığın 33°C olması beklenirken gece sıcaklığının en düşük 21°C olması bekleniyor.

İZMİR’E SAĞANAK GELİYOR
Salı günü de parçalı bulutlu beklenirken, İzmir, Çarşamba gününden itibaren hafta boyunca yağışlara mahkum olacak. Kent merkezinde, Çarşamba’dan Cuma’ya kadar olan süreçte gökgürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Kent çepherinde ise yağışların Çarşamba günü daha etkili olması bekleniyor.

Uzmanlar, mevsim geçişinden, gece ve sabaha karşı sıcaklıkların düşmesinden dolayı hastalık risklerine karşı uyarılarda bulundu.

RÜZGARLAR ETKİSİNİ HİSSETTİRECEK
İzmir Hava Durumu ekibi ise, sosyal medya hesapları üzerinden, rüzgarın etkisinin artacağını belirterek, “Haftanın başlangıcıyla sonbahara yaklaştığımızı dibine kadar hissedeceğiz. Sıcaklıklar hafta boyu 29-31 derecelerde seyredecek. Artık öğle saatleri dışında hava terletmeyecek. Gerçi bu hafta öğle saatlerinde de terlemek zor. Rüzgâr yine öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli esmeyi sürdürecek” dedi.