GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Haziran 2023 Cumartesi 16:10

Okul gezisiyle firar… İzmir’den Almanya’ya 17’lik iltica!

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bulunan Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencisi İ.E. (17) Erasmus projesi kapsamında yapılan İtalya gezisinde gruptan ayrılarak kayıplara karıştı. Yapılan araştırma sonucunda İ.E.’nin İtalya’dan Almanya’ya giderek iltica başvurusu yaptığı ve mülteci kampına alındığı ortaya çıktı.

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ- Avrupa ülkeleri son dönemde gerek mülteci konusu gerekse de iltica konuları üzerinden Türkiye’den gelen yoğun talepler sebebiyle vize kısıtlaması uygulamasına gitmişti. Gerek ticaret gerek turizm amacıyla vize almak isteyen vatandaşların mağdur olduğu süreçte akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı.

Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan bir grup Erasmus projesi kapsamında İtalya’da yurt dışı programına katılmak için İtalya’ya gitti.

TUVALET İÇİN İZİN İSTEDİ
Programın sürdüğü esnada, iddiaya göre, Lise 3 sınıfı öğrencisi İ.E., kendisinden sorumlu olan öğretmeninden izin alarak tuvalete gitmek istediğini söyledi. İ.E.’nin bir süre sonra geri dönmediği fark edilince görevliler tarafından odasına çıkıldı. İ.E. odasında da bulunamayınca İtalyan polisine kayıp başvurusu yapıldı. Bu esnada İ.E.’nin ailesine de konu bildirildi.

"BENİ ARAMAYIN, DÖNMEYECEĞİM"
Aileye konunun bildirilmesinin hemen ardından ise İ.E.’nin iddiaya göre görevli öğretmenlere mesaj yoluyla ulaşarak “beni aramayın, dönmeyeceğim” dediği öğrenildi. Görüşmenin ardından İ.E.’nin Almanya’ya giderek iltica başvurunda bulunduğu ve aynı gün mülteci kampına alındığı ortaya çıktı.

Derslerinde başarılı olduğu öğrenilen ve notları yüksek olan İ.E.’nin hangi gerekçelerle iltica başvurusu yaptığı ise bilinmiyor.