GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Haziran 2023 Cumartesi 15:01

İzmir’de LGBTİ toplantısına protesto!

İzmir Barosu’nun Bayraklı’da bulunan Baro Bahçesi’nde düzenlenen Onur Haftası kahvaltısı Vatan Partisi, TGB, AK Parti İzmir Gençlik Kolları ve Ülkü Ocakları üyesi bir grup tarafından protesto edildi.

EGEDESONSÖZ- Bayraklı ilçesinde bulunan Baro Bahçe’de Onur Haftası münasebetiyle İzmir Barosu tarafından düzenlenen kahvaltı organizasyonunda protesto gösterisine sahne oldu.

Vatan Partisi, TGB, AK Parti İzmir Gençlik Kolları ve Ülkü Ocakları üyesi 15-20 kişilik bir grup Baro Bahçe’nin önüne giderek organizasyona tepki gösterdi. Slogan atan protestocu grup ile Baro üyesi avukatlar arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

Çevik kuvvet ekiplerinin araya girmesi ile gerginlik büyümeden önlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ise şunları söyledi:

"İzmir Barosu'nun 'Onur Haftası' adı altında düzenleyeceği ve LGBT propagandasını meşrulaştıran etkinlikleri desteklemesi, onur ve ahlak anlayışlarının gerçek anlamda sorgulanması gerektiğini gözler önüne sermiştir. Devletin, milletin adaletini temsil eden kamu niteliğindeki bir kurumun, bozgun cinsiyetçiliği körüklemesini kabul etmek mümkün değil! Baronun, dini ve toplumsal ahlâki değerlerle aile birliğini yerle bir etmeyi; dolayısıyla vatan ve millet bütünlüğümüzü hedef alan bu sapkınlık eylemlerine ortak olmalarının tek izahı; haddini aşmak, ahlâk erozyonuna basamak olmaktır. Kadın haklarını ve aile kutsallarını da çiğneyen bu istismarcılarla saf tutan; Türk Gençliği’nin yozlaşması için tertiplenen bu kirli propagandaya çanak tutan İzmir Barosu; derhal geri adım atmalı, adına 'Onur' dedikleri söz konusu kepazeliğe son vermelidir."