GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Nisan 2019 Çarşamba 11:21

Öğretmenin burnunu kıran başkan yardımcısı 'düz memur' oldu!

Gaziemir Belediyesi’nde başkan yardımcılığı ve özel kalem müdürlüğü yetkisiyle gören yapan Mehmet Tunçer’in Sarnıç’a düz memur olarak atandığı aktarıldı. Tunçer geçmiş dönemde bir öğretmene kafa atarak burnunu kırmasıyla gündeme gelmişti. Öğretmen Barış Düdü, “Öncelikli olarak yeni belediye başkanımızı bu kararından dolayı canı yürekten kutluyorum. Hak yerini buldu diyorum. Sayın başkan bu doğru tutumuyla Kamuoyunun ve ben dahil olmak üzere binlerce öğretmenin yüreğine su serpmiştir" dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- 31 Mart yerel seçimlerinin geride kalmasıyla birlikte değişiklik yaşanan belediyelerde kadrolardaki yer değişiklikleri dikkat çekiyor. Partiler arasında el değiştiren belediyelerde uygulamalar daha keskin olurken aynı partiden farklı kişinin başkanlık koltuğuna oturduğu noktalarda da azımsanmayacak ölçüde yeniliğe gidiliyor. Bu kapsamda Gaziemir Belediyesi’nde Halil Arda’nın başkanlık mazbatasını almasıyla değişikliğe gidildiği aktarıldı. Birçok isim üzerinden yaptırımlar uygulanırken en dikkat çekeni ise Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçer’in Sarnıç’a düz memur olarak atanması oldu. Tunçer’in ayrıca özel kalem müdürlüğü yetkisinin de alındığı aktarıldı.

Tunçer 2015 yılında Öğretmenler Günü kutlamasında o dönemde Birleşik Kamu-İş Genel Örgütlenme Sekreteri olan öğretmen Barış Düdü’ye kafa atmıştı. Tunçer daha sonra 2016 yılında Gaziemir Belediyesi eski Başkanı Halil İbrahim Şenol tarafından görevlerine yeniden atanmıştı.

Muzaffer Taşçı ise Özel Kalem Müdür Vekili ve harcama yetkilisi olarak görevlendirildi. 

ÖĞRETMEN DÜDÜ’DEN AÇIKLAMA: BAŞKANI YÜREKTEN KUTLUYORUM
Gelişme sonrasında Egedesonsöz’e konuşan öğretmen Barış Düdü, “Öncelikli olarak yeni belediye başkanımızı bu kararından dolayı canı yürekten kutluyorum. Hak yerini buldu diyorum. Sayın başkan bu doğru tutumuyla Kamuoyunun ve ben dahil olmak üzere binlerce öğretmenin yüreğine su serpmiştir. Sırtında bir kamburla yola çıkmamıştır. Bunun yanı sıra aday belirleme sürecide dahil olmak üzere yaşanan tüm gelişmeleri de oldukça olumlu ve doğru buluyorum. Çünkü aday belirleme sürecinde CHP genel merkezini, CHP İzmir Milletvekillerimizi yaşanan gelişmelerle ilgili kapsamlı bir şekilde yazılı olarak bilgilendirmiştim. Yaşanan gelişmeleri izlediğimde CHP Genel Merkezinin doğru bir belediye başkan adayını tercih ettiğini Gaziemir halkının da bunu onayladığını görüyorum” dedi.