GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Nisan 2019 Çarşamba 10:26

Başkan Sandal’dan ilk icraat: Şifreli demir kapıları söktü!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal göreve başlar başlamaz belediye binasında başkanlık makamına girişte bulunan demir ve şifreli kapıları söktü. Sandal, “Bu makamlar kişilerin değil bizleri buralara layık gören halkındır” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde başkalık koltuğuna oturan CHP’li Serdar Sandal görevine başladı. Sandal, ilk olarak 2009 yılından bu yana başkanlık koltuğunda oturan eski Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın uygulamalarını iptal etti. Karabağ’ın sadece merkez binada değil tüm hizmet binalarında uyguladığı “şifreli giriş ve demir kapı” sistemi ortadan kaldırıldı. Bayraklı Altınyol üzerinde bulanan hizmet binasında başkanlık katına kadar çıkmayan asansör, demirle örülmüş şifreli kapı, güvenlik kameraları ve özel izleme bölümleri yer alıyordu.  Belediyenin yeni başkanı Sandal, Manavkuyu’da bulanan Çamkıran Hizmet Binası’ndaki demirleri de aynı şekilde söktürdü.

Sandal, “Kilitli demir kapılar, şifreli makam kapıları, kimsenin giremediği, göremediği belediye başkanlığı makamları olamaz. Bu makamlar kişilerin değil bizleri bu makamlara layık gören halkın makamlarıdır. Bayraklı Belediyesi’nde bundan sonra kilitli, şifreli demir kapılar yok. Hepsini iptal ettim” ifadelerini kullandı.

Vatandaşı artık başkanlık katında ağırlayacağız. Bayraklı hepimizin, belediye halkın belediyesi. Vatandaşın başkanlık katına gelmesinde ne zarar var” diyen Başkan Sandal, 8’inci katta sonradan yapılan demir kapıyı kaldırttı. Bu kapsamda fen işleri ekipleri, yeni hizmet binası ve Çamkıran hizmet binasındaki önceki dönemden kalan başkanlık katına çıkışı engelleyen kapıların ikisini de söktü. Sandal, Bayraklı Belediyesi halkındır. Halk istediği zaman başkana ulaşabilmelidir” dedi.