GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Haziran 2016 Perşembe 11:09

‘Ofise siyah çelenk’ gerginliği! CHP’li Başkan: Dövün bizi kardeşim!

Konak İlçe Örgütü, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na gerçekleşen saldırı için Başbakanlık ofisi önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Emniyet güçlerinin barikatıyla karşılaşan İlçe Başkanı Başak, “Benim genel başkanıma mermi atılıyor. Biz bu çelengi buraya koyarız. Gerekirse dövün bizi kardeşim” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP Konak İlçe Örgütü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan protestoyu ve önüne mermi atılmasını İzmir’deki Başbakanlık Ofisi’nin önüne siyah çelenk koyarak kınadı.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın da destek verdiği eylemde partililer İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde polis barikatıyla karşılaştı. 

Sıkı güvenlik önlemleri alan ve partilileri binaya yaklaştırmayan emniyet yetkilileriyle konuşan İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, “Biz ana muhalefetiz. Bizim genel başkanımızın önüne mermi atılıyor. Biz bir siyah çelenk bırakacağız, izin vermezseniz bu çelengi bina bahçesine atarız. Gerekirse sizden dayak yeriz ama bu çelengi bırakacağız. Biz 40 kişiyiz, siz bin kişi… Dövün bizi kardeşim” dedi.

Israrlar karşısında emniyetin tavrında bir değişiklik olmazken bu kez DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Buranın kapatılması yasal mıdır? Yoksa bu emniyetin tasarrufu mudur? Talimatı kimden alıyorsunuz ?” diye konuştu. 

Daha sonra çelengi kurulan barikatların arkasına bırakan Başkan Başak açıklama yaptı. Hükümetin görevde olduğu 13 yıllık dönemdeki şehit sayıları hakkında bilgi verdi. AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenerek ustalık ve kalfalık dönemlerine atıfta bulunan Başak, “Allah bizi uzmanlık döneminden korusun” dedi.

Kalabalık protesto sonrasında İzmir Marşı söyleyerek dağıldı.