GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Haziran 2016 Perşembe 10:09

Balbay’dan Kaya’ya ‘Çandarlı’ çıkışı: O kısa pantolonluyken…

İzmir Milletvekilleri arasındaki yatırım tartışması Meclis kürsüsüne taşınma devam ediyor. AK Partili Kaya’nın ‘35 Proje’ konuşmasında kürsüden yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Balbay çok çarpıcı sözler sarf etti.

EGEDESONSÖZ – Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olmasının ardından kentte başlayan yatırım tartışması Meclis kürsüsüne taşınmaya devam ediyor.

Geride kalan hafta karşılıklı demeçlerle ‘35 Proje’ polemiğine giren AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay yine karşı karşıya geldi.

CHP İzmir Milletvekili Balbay, AK Partili Kaya’nın ‘35 Proje’ konuşmasında kürsüden yanıt verirken Çandarlı Limanı üzerinden çarpıcı sözler sarf etti.

O KISA PANTOLONLUYKEN…

Meclis oturumunda söz alan Balbay, “Atilla Kaya kısa pantolonluyken ben İzmir haberlerini manşet yapıyordum. Ben İzmir’in gazetecisiyim, Ege Üniversitesi mezunuyum ve 10 yıl İzmir’de gazetecilik yaptım” dedi.

AŞKIMIZ ÇANDARLI LİMANI GİBİ DİYECEKLER!

“Sayın Atilla Kaya Çandarlı Limanı’ndan bahsetti” diye devam eden Balbay şunları söyledi: Sayın Binali Yıldırım demiş ki, ‘2013’te limana gemi yanaşacak’ demiş… Şimdi bu limana balıklar yanaşıyor, sinarit, levrek… Çandarlı Limanı bu halde! Çandarlı Limanı’na traktörle gittim. Arazi yolu, sadece bakanlar gelirken oraya mıcır döşeniyor. 2013’te bitecek denilen liman bu halde! İzmirli gençler yakında, ‘Aşkımız Çandarlı Limanı gibi hiç bitmeyecek’ diyecek… Çünkü yıllardır devam ediyor. Çandarlı Limanı’nın bekçisi varmış, 6 ay önce işten çıkarılmış. Çünkü ortada inşaatta kalmamış! Bu limana ne yapacaksınız karar verin, ondan sonra burada İzmir’in yatırımlarını anlatın. Sabuncubeli Tüneli’nin içine girdim. Şuanda iyi çalışma yapılıyor, tebrik ederim. Ancak 2 yıl gecikmiş… Neden biliyor musunuz? Müteahhit kaçmış! Tünelin 2 yanını çok yakın yaptığı için çökmeler var.