GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
7 Şubat 2021 Pazar 08:43

Oda Başkanı Baransel: Altın, daha fazla düşmez!

Son bir ay içinde gram ve çeyrek altının 70 lira düşmesini ve Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın "Faiz indirimini düşünmek mümkün görünmüyor" açıklamasını değerlendiren Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, "Bu düşüşün bir çıkışı olacaktır. İki-üç ay durgunluk sürebilir ama altın, bahar aylarında gördüğü rakamlarla buluşacaktır" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Merkez Bankası  Başkanı Naci Ağbal'ın, "Bu yıl uzun bir süre faiz indirimi düşünmek mümkün görünmüyor" şeklindeki açıklamasının piyasalardaki yankıları devam ediyor. Has gram altın ve çeyrek altın, son bir ay içinde 70 lira değer kaybederken, altın piyasasının yüksek faizlerin olduğu süreçte nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, yüksek faizli süreçte altının iki-üç ay durağan bir dönem yaşayacağını tahmin ettiklerini, sonrasında ise daha önce gördüğü rakamları yeniden göreceğini öngördüklerini söyledi.

VATANDAŞ EKONOMİ YÖNETİMİNE GÜVENMİYOR
"Bu kadar para basıldıktan sonra altının düşmesi normal değil" yorumunda bulunan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, mevduat faizleri yüzde 17 de olsa insanların ekonomi yönetimine güvenmediğini ve parasını bankaya yatırmadığını söyledi. Vatandaşların, yine en güvenilir liman olarak altını tercih edeceğini iddia eden Başkan Baransel, şu değerlendirmelerde bulundu:

5-10 LİRA DAHA DÜŞEBİLİR AMA DAHA FAZLA GERİLEMEZ
"Çeyrek altın, 900 liraları gördü, bugün 695 lira. 2020 yılına 290 liradan giriş yapan gram altın, bir ay önce 460 liraydı, bugün 390 lira. Çeyrek altının bir ay önceki değeri 766 liraydı, bugün 690 lira. Bunları neden söylüyorum? Altın, gördüğü yeri unutmaz, yine buralara gelir. Şu anda altın piyasasında bizlerin yaşadığını, tüm dünya yaşıyor. Pandemi nedeniyle düğün dernek yok. Pandemide iyileşme olur da düğün derneklere izin verilirse, nisan ayında altın yeniden hak ettiği yerlere gelir. Altın, bugünkü değerlerin 5-10 lira gerisine düşebilir ama daha fazla gerilemez. Durağan sürecin iki, en fazla üç ay süreceğini düşünüyorum."