GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
5 Şubat 2021 Cuma 13:29

Kasaplar da şikayetçi: Ete her hafta gizli zam geliyor

Bir ay önce 70 lira olan bir kilo kuzu eti 90 liraya çıkarken, dana kıyma, kuşbaşı, antrikot aynı süreçte 7 ila 10 lira arası zamlandı. Beyaz ette de fiyatlar zirve yaptı. Izgaralık but, bir ayda 28 liradan 43 liraya fırladı. Kasap Cumali Barak, "Ete her hafta 1-2 lira gizli zam geliyor. Artık bizler de et bulmakta zorlanıyoruz" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Çarşıda pazarda meyve ve sebze fiyatlarındaki fahiş artış, devlet yönetiminin bile gündemine girerken, et fiyatları da sessiz sedasız yükseliyor. Dana ve kuzu etlerindeki tarifeler değişirken, beyaz et fiyatı da durdurulamıyor.

BARAK: HER HAFTA 1-2 LİRA ARTIYOR, BİR BAKIYORSUNUZ AYDA 8-10 LİRALIK FARK OLMUŞ
İzmirli kasap Cumali Barak, "Ete her hafta 1-2 lira zam geliyor. Bir bakmışız, ay sonunda  etin fiyatı 8-10 lira artmış" diyerek başladığı değerlendirmelerinde, kasap olarak kendilerinin de et bulmakta zorlanmaya başladığını söyledi. Besiciliğin geçen yıllara göre bir hayli gerilediğine dikkat çeken Cumali Barak, etteki fahiş fiyat artışlarını şöyle anlattı:

70 LİRALIK KEMİKLİ KUZU, BİR AYDA 90 LİRA OLDU
"Daha antrikot, iki gün önce 90 liraydı, bugün 92 lira. Kıymanın kilosu 65 liradan 67 liraya çıktı. Kuşbaşı da 2 liralık artışla 77 lira oldu. Kuzu (kemikli) 90 liraya yükseldi. Kemiksiz kutu etinin kilosu, 120 lira. Ete her hafta zam geliyor. Artık fiyatları aklımızda tutmakta bile zorlanır hale geldik. Çaktırmadan, sessiz sedasız zamlar geliyor, biz de şaşırıyoruz, vatandaş da tepki gösteriyor. Mesela kuzu kemiklinin fiyatı, bir ay önce 70 liraydı. Dana kıymanın kilosu 60 liraydı. Beyaz ette durum farklı değil. Izgaralık piliç budu bir ay önce 28 liradan satıyorduk. Bugün yeni mal aldık, fiyatı 43 lira. Besiciliği öldürdüler. Besicilik yapanların sayısı azalıyor, hayvan sayısı da düşüşte. Bu gidişle yakın bir zamanda etik çok daha pahalıya tüketmek zorunda kalırsak, hiç şaşırmayalım. Birilerinin etteki artışa dur demesi lazım."