GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Nisan 2022 Çarşamba 21:46

Narlıdere'nin senfonisi büyüledi... Çocuklar söyledi büyükler dinledi!

Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde konser düzenledi. Vatandaşlar konsere yoğun katılım gösterdi.

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) konser düzenlendi. Çocuk ve gençlerden oluşan orkestra verdiği konserle izleyenleri büyüledi. 

Geceye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Eski CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Sanatçı Onur Akın ve birçok davetli katılım gösterdi. Solistliğini Cihat Aşkın'ın üstlendiği ve Orkestra Şefliğini Tulio Gagliardo Varas'ın yaptığı Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası birbirinden özel eserleri seslendirdi. Konsere vatandaşlardan büyük ilgi ve katılım oldu. 

TÜM DÜNYAYA ÖRNEK BİR OLUŞUM
Orkestranın solistliğini üstlenen Cihat Aşkın sahnede olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Ülkemizde ilk defa bir ilçe belediyesi çocuk orkestrası kurmuş. Genç orkestraları var ancak çocuk orkestraları dünyanın her tarafında çok az. En fazla 9 - 10 tane var. Bu nedenle Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası'nın varlığı sadece sizler için değil bizler için de büyük bir umut. Çünkü bu demokratik bir oluşum. Tıpkı bir meclis gibi orkestrada farklı seslerle çalışıyor. Bizlere bu kültürü öğreten de bu orkestra olacak... Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası'nı tüm dünyaya bir örnek oluşum olarak görüyorum" ifadelerini kullandı. 

ÇOCUKLARIMIZA VE AİLELERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Konserin sonunda protokol, solistlere ve orkestraya çiçek takdim ettikten sonra konser hakkında konuşan Engin, "Hepinize çok teşekkür ediyorum. İkinci teşekkür tabi ki çocuklarımıza ve onların ailelerine... Pandemiye ve derslerine rağmen senfoniyi sürdürdük. 23 Nisan Bayramımızı 3 gün önce olsada hep beraber burada kutladık. Tekrar bayramınızı kutluyorum. Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve yurdumuzun kurucularına İzmir'den şükranlarımı yolluyorum" dedi.