GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Haziran 2023 Çarşamba 14:53

Mutlu gitti, pandoranın kutusu açıldı… Birlik Oteli ruhsatsız çıktı!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin yeni Başkanı Yalçın Ata, Buca Kaynaklar’daki Birlik Otel’in ruhsatının olmadığını hatırlatarak, eski yönetime yüklendi, “22 yıldır görev yaptınız, ruhsatı neden almadınız?” dedi. Ata, göreve gelir gelmez yaptığı ilk işin, otelin ruhsatı için girişimlerde bulunmak olduğunu bildirdi.

EGEDESONSÖZ – İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, Birlik’in Buca Kaynaklar’daki Birlik Otel ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu.  

SONSÖZ TV’de Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Başkan Ata, 1995 yılında, Cemal Tercan’ın başkanlığı döneminde hizmete açılan otele bunca yıldır ruhsat alamayan eski yönetime yüklendi. 16 yıldır İESOB’de Başkanlık Zekeriya Mutlu ile ekibine ve önceki yönetime ağır eleştiriler yönelten Başkan Ata, “Buca Kaynaklar’da Birlik Otel’imiz var. 22 yıllık görevlerinde buraya ruhsat alamamışsınız.

Otel şu anda ruhsatsız işletiliyor. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi ve şunları söyledi:

KIŞIN ÖĞRENCİ YURDU, YAZIN OTEL OLARAK İŞLETİLECEK
“Ben soruyorum, 22 yıl görev yapıyorsunuz ve buranın ruhsatını alamıyorsunuz. Peki o zaman siz hangi görevi yaptınız? Biz geçen hafta görevi devraldık. Ve ilk işim, otelin ruhsatı için ilgili kurumlarla görüşmeler yapmak oldu. 2015’den beri bu otel zarar ediyor. İşi ehline vermek lazım. Yazın otel olarak çalıştırıp kışın da çok makul bir fiyata öğrenci yurdu yapacağız. Bu kış öğrenci yurdu gibi işleteceğiz, yazın ise turizm oteli yapacağız. 1 Ekim’de başlayacak şekilde otelde, öğrenci kardeşlerimizi makul bir fiyat karşılığında ağırlayacağız. Esnafa 33 yıl başkanlık yapan Cemal Tercan’a bin kez teşekkür ediyorum. Üzerinde oturduğumuz binada bile Cemal Tercan’ın imzası var. Biz geçmiş yönetimi eleştirince çok sert oluyormuş, Başkan neden alınanları söylemiyorsunuz diye soruyor. Ben bilmiyorum alınan bir şey var mı? Ne alındı, ne zaman alındı, ben de merak ediyorum.”