GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Haziran 2023 Çarşamba 11:12

Turistler kruvaziyerden inemiyor… Kordon’da serseri istilası!

Kordon İş Adamları Derneği Ömür Şanlı son zamanlarda Kordon’da artan güvenlik sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Asayiş olaylarının kruvaziyer ile gelen turistleri etkilediğini söyleyen Şanlı, “Turistler, Kordon’a girmez oldu. Yabancı turistler artık Kordon’a gelmiyor. Kruvaziyer gemileriyle gelenler gemiden inmiyor. Akşam burada turist gezmeye geliyor. Bir görüyor kavgaları olayları… Kaçıyor, gidiyor. İzmir bitiyor” dedi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ-İzmirlilerin uğrak mekânlarından Alsancak Mahallesi’nde son dönemlerde sular durulmuyor.

Özelllikle yaz akşamları İzmirlilerin akın ettiği Kordon’da hemen hemen her gece bir olay yaşanıyor. Güvenlik sorunlarının arttığı Kordon’da hırsızlıktan bıçaklı saldırılara kadar bir çok olay meydana geldi.

Öte yandan Kordon’da oturan ev sahipleri ve işletmesi olan esnaflar oluşan gürültüden ve yaşanan güvenlik sorunları dolayısıyla şikâyetçi.

Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamalarda Kordon’da yaşananlar hakkında açıklamalar yaptı.

'BÜYÜKŞEHİR SÜREKLİ ÇİM DEĞİŞTİRİYOR'
Kordon Boyu’nda yaşanan eğlencenin Avrupa’nın başka yerinde yaşanmadığını ifade eden Şanlı, “Böyle bir yaşam tarzı, dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Böyle bir özgürlük, böyle bir demokrasi, dünyanın bir başka ülkesinde Paris Şanzelize’de, İngiltere’de, Barcelona’dan Atina’da varsa ben özür dileyeceğim. Kordon’da güvenlik sorunu günden güne çığırından çıkıyor. Emniyet bir güç olsa da her insanın başına polis dikemezsin. Narkotik köpekleri Kordon’a bıraksalar herkesin üzerinde uyuşturucu madde çıkacaktır. Bu bir yaşam tarzı, bir özgürlük değil. İçkiden İzmir’in yaşam tarzı özgürlüğü ölçülemez. Bu duruma, emniyet de valilik de yerel yönetimi de İzmirlilerle el koyması lazım. Artık günden güne burası çığırından çıkıyor. Her gece kavgalar, bıçaklamalar yaşanıyor, önceki gece yine yaşandı. Alkolün etkisiyle bizim tuvaletlerimizi kırıyorlar, aynalarımızı kırıyorlar. Esnaf ve burada oturan aileler mutsuz. Yaşlısı var, çocuğu var, hastası var, gece 12 oluyor karşıda halay çekiyorlar, davul zurna ekipleri geliyor. Kordon, artık açık hava meyhanesi oldu. Yazıktır, günahtır. Bunu dayatma olarak, ‘İzmir’in yaşam tarzı bu’ demek İzmirliye de hakarettir. Böyle bir yaşam tarzı dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Buyurun İzmir yerel medyasını da alalım, gidelim. Şanzelize’de aynısı var mı? Atina’da aynısı var mı? Barcelona'da aynısı var mı? Bunu İzmirlilerin yaşam tarzı diye dayatıyorlar. Biraz belediye de el atsın. Yazık günah değil mi? Her gün çim değiştiriyorlar” ifadelerini kullandı.

KRUVAZİYER GEMİLERİNDEN İNMİYORLAR
İzmir’in uzun yıllardır yolunu gözlediği kruvaziyerlerle gelen turistlerin yaşanan olaylardan etkilendiğini kaydeden Ömür Şanlı, “Turistler, Kordon’a girmez oldu. Yabancı turistler artık Kordon’a gelmiyor. Kruvaziyer gemilerinden inmiyor. Akşam burada turist gezmeye geliyor. Bir görüyor kavgaları olayları… Kaçıyor, gidiyor. İzmir bitiyor. İzmir turizm kenti olmaktan çıkıyor. Bu İzmir’e hakarettir. İzmir turizmini baltalamak, restoranları baltalamak demektir. Bu kimsenin hakkı değildir. Bu şehre bir el atalım. Bu şehir sahipsiz, insanlar sahipsiz kalmış bir şehir. Duyarlı olmamız lazım. Şehrimize sahip çıkmamız lazım. Valilik buraya bir şey yapmaya kalksa AK Parti işte zihniyeti yobaz bunlar diyecekler. Belçika diyor ki meydanlarda ve sokakta alkol alamazsın, orada da mı  AK Parti var? Dünyanın hiçbir ülkesinde bu tür şeyleri yapamazsınız. Halkın, kamunun olduğu yerde çocuklarıyla aileler buradan yürüyüş alanları var, utanıyor, geçmeye…” şeklinde konuştu.

DIŞKISIYLA WC’YE YAZI YAZANLAR VAR!
Şanlı ayrıca ihtiyaçlarını gidermek için restoranlara gelenlerin işletmeye zarar da verdiğini kaydederek şunları söyledi:

Burada tuvaletleri kullanmaya başladılar. Tepki gösterecek olsak hemen sosyal medyada paylaşılır. Burayı yakarız. Gezi olayları gibi yakarız, kırarız, dökeriz diyorlar. Tuvaletlere giriyorlar, pisuarları kırıyorlar. aynaları kırıyorlar. Pisuarların kapaklarını koparıyorlar. Alkolün de verdiği etkiyle ne yaptığını bilmiyor. Dışkısıyla yazı yazıyor ya. Sevgilisini yazanlar vardı dışkısıyla hani hangi kız girecekse erkek tuvaletine ben de onu bilmiyorum. Nereden görecekse. Çok ilginç. Biz bir karar vereceğiz. Bu şehir turizm şehri mi olacak? Böyle mi kalacak ? Böyle bir yaşam tarzı yok. Harmandalı çöplüğü oluyor burası sabah olunca”

'HERKESİN ŞEHRİNE SAHİP ÇIKMASI LAZIM'
Kordon’da oturan ailelerin isyan ettiğini ifade eden Şanlı, “Aileler gürültüden misafirlerini balkonda ağırlayamadıklarını söylüyor. Gece 1 oluyor araçlarından son ses müzik açıyorlar. Arabalarına egzoz takmışlar. Burada oturan ailelere dokunsanız bin ah işitirsiniz. Ayrıca hırsızlık olayları arttı. Polis Kordon’da hırsız kovalayınca başkaları olayı bilmeden polisi kötü göstermek için tepki veriyor. Hırsızları yakaladığında bırak diyorlar. Kendi canı yanmamış. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti var. Bunlara da bir çözüm bulunması lazım. Herkesin şehrine sahip çıkması lazım” diyerek sözlerine son verdi.