GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Temmuz 2021 Salı 15:49

Muhtar 'adıma konuştular' dedi... MHP'yi yalanladı!

Bornova Belediyesi ile MHP arasında tartışmalara neden olan taş ocakları konusunda yapılan açıklamada adı geçen Pınarbaşı Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Koray Doğru, MHP’yi yalanladı. Basın açıklamasında isminin yer verilmesine tepki gösteren Doğru, “Belediye başkanıyla aramda yaşanan sorun başkasının benim adıma açıklama yapmasını gerektirmez” dedi.

EGEDESONSÖZ- Bornova Belediyesi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında krize neden olan taş ocakları konusunda tartışmalar sürüyor. Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği Aktepe’deki nükleer atık eylemine katılan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a MHP İlçe Başkanı Turan Otlu tepki göstermişti. İduğ’un Pınarbaşı bölgesindeki taş ocaklarına bakması gerektiğini anlatan Otlu, ilçedeki çevre ve doğayı kirleten taş ocaklarına bir işlem yapmadığını belirtmişti.

MHP İzmir İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında ismi yer alan Bornova Pınarbaşı Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Koray Doğru, MHP’nin kendisi adına açıklama yaptığını ve konuşmadığı sözlerin konuşmuş gibi yansıtıldığını söyledi. Doğru, ““Ben böyle bir açıklama yapmadım. Ağızımdan çıkmayan cümleler sanki ben söylemişim gibi kamuoyuna servis edildi ve yayınlandı. Belediye başkanıyla problem yaşıyor olabiliriz. Bu konu başkasının benim adıma konuşmasını gerektirmez. Unutulmasın ki ben CHP’liyim ve hep böyle kalacağım” dedi.

MHP BÜLTENİNDE NE VARDI?
MHP İzmir İl Başkanlığı’nın Bornova MHP adına geçtiği bültende şu ifadeler yer alıyordu:

“Pınarbaşı Bornova Belediye Başkanının şov alanı değildir. Sorunlarımıza karşı bizimle mücadele etmeyenler bizi konser şovlarıyla kandıramazlar diyerek açıklama yapan Pınarbaşı Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Koray Doğru, “Gereken tepkiyi sosyal medyada fotoğraflarla verdik. Pınarbaşı mahalleleri muhtarları ve halkı olarak olarak kimin yanımızda olduğunu kimin ise şov peşinde olduğunu görüyoruz. Habersiz konserinize kimse katılmayınca sosyal medyada fotoğraf bile yayınlayamayan bir belediyemiz var. Biz maden ocaklarına karşı halkımızla mücadele ederken, kendilerini Gaziemir’de bulanların gözden geçirmesi gereken bir şeyler olduğunu düşünüyoruz”