GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Ocak 2016 Salı 14:23

Müftülük açıkladı: Çınarlı’ya büyük proje, 4 kampüse cami!

İzmir İl Müftü Yardımcısı Gül, Çınarlı’daki 15 bin kişilik projenin adının Ulu Cami olacağını söylerken, 4 devlet üniversitesine kampüs cami yapılacağını da açıkladı.

İZMİR -  İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül kente yapılacak ibadethane projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Gül, kentte nüfusa göre cami sayısında orantısızlık olduğunu da dile getirdi. İl Müftü Yardımcısı, “Kastamonu'da 300 kişiye bir cami düşerken İzmir'de 20 bin kişiye bir cami düşüyor. Bazı 50 bin nüfuslu semtlerimizde cami bile yok. Müftülük olarak konuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz" dedi.

ULU CAMİ GELİYOR
İl Özel İdaresi’nin kapatılmasının ardından aslan payının ilçe müftülüklerine gitmesini “Bizim altın çağımız” sözleriyle tanımlayan Gül, Çınar’da tahsis edilen 20 dönümlük araziye yapılacak protokol camiinin de adını koydu!

Gül, İzmir'e Selimiye Cami Modeli'nde bir cami yapılacağını açıkladı ve “O arsada bulunan bina yıkıldı. Şu anda oraya İzmir'in sembol camileri arasına girecek "Ulu Cami" projesini hayata geçireceğiz. Yapılacak cami sadece ibadethane olmayacak; içinde otoparkı, konferans salonları, sosyal alanları ve aşevleri de olacak" diye konuştu.

Gül İzmir'deki 9 üniversite ibadethanesinin yetersiz olduğunu da söyledi.

4 ÜNİVERSİTEYE KAMPÜS CAMİ
İl Müftü Yardımcısı, "160 bine yakın öğrenci öğrenim görüyor. Şu anda ilk etapta 4 tane devlet üniversitesine kampüs cami yapılacak. İlk kazma Ege Üniversitesi'nde vurulacak. Bunların projeleri tamamlandı. Ardından sırasıyla Katip Çelebi, Dokuz Eylül Üniversiteleri ile Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde cami yapılacak" ifadelerini kullandı.