GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Ocak 2016 Salı 14:06

İzmir’de ‘çete savaşı’na ceza yağdı: 3 kişiye 12 müebbet

İzmir’de beş kişinin öldürülmesi, ev, işyeri ve araç kurşunlamasından yargılanan 14 kişiye ceza yağdı. Çete liderleri dahil üç kişiye 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Bayraklı’da, 2006’da değişik zamanlarda beş kişinin öldürülmesi ve çok sayıda yaralama olayı sonrası harekete geçen polis, birbirleriyle çatışan iki suç örgütüne yönelik “Körfez” adıyla operasyon yapmış, çete liderleri Ejder Özkaya ve Ercan Çakıcı ile birlikte, biri kadın toplam 14 kişiyi yakalamıştı. Cinayet ve yaralama zincirinin, tefecilik yapan S.D.’nin oğlunun bıçaklanması sonrası başladığı ortaya çıkarılmıştı.

Kan davası gibi çete savaşı!
Özkaya grubunun, 3 Mart 2006’da K.K.’yi öldürmek için Erdinç Kaya’nın kullandığı otomobile yaptığı saldırıda, olayla ilgisi olmayan Mehmet Göker yaşamını yitirmişti. Aynı gün K.K.’nin adamlarından Ümit Karga, Laka Köyü yakınlarında öldürülmüştü. 5 Mart 2006’da, Çakıcı grubundan Murat Üçdal; 4 Nisan 2006’da da yine Çakıcı grubundan Yasin Öztürk ve Murat Alyaz, kaçırılarak öldürülmüşlerdi. Saldırılarda 10 kişi de yaralanmıştı.

4’er kez ağır müebbet
Mahkeme, çete suçundan yargıladığı sanıklara ceza yağdırdı. Ejder Özkaya, Ercan Çakıcı ve Cüneyt Görür’e, 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet; Engin Akkay’a iki kez ağırlaştırılmış müebbet; Servet Güven, Hamdin Güven, İrfan Aslan ve Suat İlhan’a 1’er kez ağırlaştırılmış müebbet; Muhterem Alişan’a ağırlaştırılmış müebbet ve 52 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Diğer sanıklar da 1 ile 6 yıl arasında hapis cezaları aldı. (dha)