GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Mayıs 2018 Salı 12:24

MHP İzmir'in adayı Şahin'den Buca çıkarması: Esnafa prim müjdesi

MHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Şahin, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Önceki gün Buca esnafını kapı kapı ziyaret ederek, hem Cumhur ittifakı hem de MHP için destek isteyen Şahin, esnaftan ilgi görürken esnafa da prim ve vergi yüklerinin hafifleyeceği müjdesini verdi.

Hem Türkiye genelinde hem de İzmir’den güçlü bir şekilde çıkacaklarını belirten Şahin, iktidara gelmeleri halinde esnafın da sorularını çözeceklerini söyledi.

Ekonominin ihtiyacı olan alanlarda yapısal reformların hızla gerçekleştirileceğini vurgulayan Şahin, “Esnafımızın vergi ve prim yükü hafifletilecek. Esnaf ve sanatkarların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı verilecek. AVM yasası, esnafı koruyacak şekilde yeniden düzenlenecek. Esnafı yok eden AVM ve zincir marketlere yönelik tedbirler alınacak, ayrıca esnafın rekabet gücünü olumsuz etkileyen belediye işletmeciliği yeniden düzenlenecek. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafa vergisiz akaryakıt verilecek” dedi.

İŞSİZLERE AİLE DESTEĞİ
Buca ilçesinin en hareketli bölgelerinden olan Forbes Caddesi'ndeki tüm esnafları kapı kapı gezen Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi'nin proje ve vaatlerini açıklayarak "Esnafımızın en çok dile getirdiği şikayet, tüketici kredisi ve kredi kartlarından kaynaklı borç ve yüksek faiz. Bununla ilgili proje ve çalışmalarımızı dile getirdik. Kredi ve faizinin neden olduğu  yoksulluk tuzağından kurtarmak için gerekli çalışmaları yapacağız. İşsiz her aileden bir kişiye asgari ücretin yarısı kadar aile desteği yardımı verileceği, işsiz gençlerin ailelerinin sağlık sigortasından yararlandırılacak" diye konuştu.