GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Haziran 2024 Pazartesi 20:05

Menderes'te tarım müdürlüğüne kilit... AK Parti'den itiraz!

Menderes Belediye Meclisi’nin ana gündemi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün kapatılarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne aktarılması ile ilgili önerge olurken AK Partili Meclis üyesi Cemil Az “Biz Menderes’te organize tarım bölgesi kurmak için büyük firmalarla görüşüyoruz. Biz OSB'yi Menderes’e getireceğiz, siz tarımsal hizmetler müdürlüğünü kapatıyorsunuz.” açıklamasında bulundu. Önerge komisyonlara gönderildi.

EGEDESONSÖZ – Menderes Belediyesi Meclisi Haziran ayı olağan oturumunum ilk birleşimi gerçekleştirildi. Başkan İlkay Çiçek başkanlığındaki meclis toplantı salonundaki birleşimde ilçe adına pek çok gündem masaya yatırıldı. 

Meclisin gündemlerinden biri de belediyenin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün kapatılması idi. Başkanlık makamı tarafından hazırlanan gündemde “5393 sayılı Belediye Kanununun 48. maddesi ve Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte yer alan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün kapatılması ve bütçesi ile birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğüne aktarılması hususunun görüşülmesi. (İnsan Kaynakları ve Eğitim Md E-97180” ifadeleri yer aldı. 

Gündem maddesi hukuk, plan ve bütçe, tarım ve hayvancılık komisyonlarına gönderildi.

Gündemle ilgili söz alan AK Partili Meclis üyesi Cemil Az “Siz seçim döneminde Menderes’te tarıma destek vereceğinizi ve üreticilerin yanında olacağınızı beyan ettiniz. Bu sizin kitapçıklarınızda var. Türkiye’nin kesme çiçeğinin yüzde 60’ını karşılayan, salatalığının yüzde 30’unu karşılayan ve ülkenin en güzel mandalinasının yetiştiği ilçemiz bir tarım bölgesi. Siz şimdi tarımsal hizmetler müdürlüğünü kapatıyorsunuz. Söylemlerinizle yaptıklarınız bir birini tutmuyor. Burada tarımcılıkla uğraşan meclis üyesi arkadaşlarımız da var. Tarımsal hizmetler müdürlüğünü kapatmayın çünkü Menderes İzmir’in en güzel tarım bölgesi. Bunu kapattığınız zaman kimseye izah edemeyiz. Bu konuyu tekrar değerlendirin. Biz AK Parti olarak bunu kabul etmiyoruz. Biz Menderes’te organize tarım bölgesi kurmak için büyük firmalarla görüşüyoruz. Biz organize tarımı Menderes’e getireceğiz, siz tarımsal hizmetler müdürlüğünü kapatıyorsunuz. Bunu takdire bırakıyoruz”