GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Haziran 2024 Pazartesi 18:22

Foça Meclisi'nde Başkan Ünsal iddiası: Arazileri yapılaşmaya mı açılıyor?

Foça Belediyesi Haziran Ayı olan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis'e Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ve ailesinin bin dönümlük arazileri damgasını vurdu. AK Parti Grubunun, Yıldız Ünsal ve ailesine ait arazilerin parsel parsel yapılaşmaya açıldığı iddiasına Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ise yanıt vermedi.

EGEDESONSÖZ- Foça Belediyesi Haziran Ayı olan meclis toplantısı Başkan Saniye Bora Fıçı yönetiminde gerçekleştirildi. Meclise AK Parti Grubu'nun hobi bahçeleri iddiaları damgasını vurdu. 

Başkan Ünsal'ın ve ailesinin bin dönümlük arazilerinin de bulunduğunu  belirten AK Parti Grubu arazinin sadece yüzde 10'unda turizm imarı olduğunu, alanın korunması gereken zeytinlik alanı olduğunu ancak parsel parsel yapılaşmaya açıldığını iddia etti. 

Meclis'te hobi habçeleriyle ilgili açıklamada bulunan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, "Hobi Bahçeleri'ne numarataj verildiğine ilişkin duyumlarımız var, bunlara kaç tane numarataj verildi? Özellikle Yenibağ arasında çoğaldı bu hobi bahçeleri. Foça'da vahşi depolama devam ediyor, bu alanda çalışmanız var mı?" dedi.

 DERHAL DURDURULMALI
EKO KÖY'de inşaatın devam ettiğini belirten AK Partili Boztepe, "EKO KÖY'de inşaat çalışmaları devam ediyor. Herhangi bir ruhsat alınmadan yapılar yapılıyor. Bu yapılar yıkılmıyor. Bunları yapmak kanuna aykırı. Buranın derhal durdurulması gerekiyor, imzalar da toplanıyor" açıklamasını yaptı. 

ÇEVRE KATLİAMI YAPILACAK!
Çevre katliamı yapıldığını belirten Boztepe, "Eski ve Yeni Foça arasında alınan imar kararı var. O tepe tamamen zeytinlik. Bu alan çok büyük alan ve hangi aileye ait olduğunu da herkes biliyor. Karşıyaka Belediye Başkanı'nın ailesinin içinde olduğu, kooperatiflerin de olduğunu biliyoruz. Burası geçmişte turizm alanı olarak planlanmış. Mahkeme süreçleri olmuş ve bu alanın yüzde 10'u turizm imarlı sadece şu anda. Ancak bu arazi parsel parsel konut imarlıymış gibi yapılaşmak üzere. Bu konuda kamuoyu aldatılıyor. Kanuna aykırı ve turizmi engelliyor ve o alan zeytinlik. Burada çevre katliamı yapılacak. 18. madde yerine 15. maddenin uygulandığı söyleniyor. Henüz askıya bu nedenle çıkmadı. Burada Karayollarının da proje var, bu projeye uygun uygulama yapmazsanız, evler yapıldıktan sonra kamulaşma çıkacak. Bin dönüm imara açılıyor. Burası turizm imarlı, kıyıları, zeytinlikleri koruyalım. Kanuna aykırı iş yapmayalım" ifadelerini kullandı. 

Başkan Fıçı, AK Partili Boztepe'nin iddialarına yanıt vermedi.