GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ağustos 2021 Pazartesi 14:19

Memleket Partisi Kongresi'ne katılan CHP'li Tatlı'dan açıklama

Geçmiş yıllarda CHP’de uzun süre siyaset yapan ve sorumluluklar üstlenen Hatice Tatlı’nın Memleket Partisi İzmir İl Kongresi’ne katılması “MP’ye mi geçiyor?” sorularını beraberinde getirmişti. Tatlı ise yaptığı açıklama ile iddialara yanıt verdi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi üyesi Hatice Tatlı, Memleket Partisi İzmir İl Kongresi’ne katılması ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Tatlı yaptığı yazılı açıklamada geçmişte birlikte siyaset yaptığı Muharrem İnce, Gaye Usluer ve Cüney Oğuz’u görmek ve yayınlanan kitabını onlara götürmek için kongreye katıldığını belirtti. Tatlı ayrıca CHP’yi bırakıp bir başka partiye geçmeyi düşümediğini kaydetti.

Hatice Tatlı’nın açıklaması şöyle:

22 Ağustos 2021 tarihinde yapılan Memleket Partisi İl Kongresi’ne kısa süre katılmam ile ilgili yapılan haberlerden duyduğum üzüntüyü dile getirerek basın açıklaması yapma gereği duydum.

Ben 1972’den yana (memurken bile) benim yol göstericim Atatürk’ün kurduğu CHP içinde yer almış; İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu (SHP’de Erdal İnönü, Murat Karayalçın) ile siyaset yaptım.

1992 9 Eylül’ünde CHP’yi yeniden açanlardan olmuş, Kadın Kolu Başkanlığı, İl Başkan Yardımcılığı, Parti Öğretmenliği, ilçe ve Büyükşehir Meclis Üyeliği, Başkan vekillikleri ve Parti Meclis Üyeliği yapmış biri olarak bir davet üzerine kısa süreli yaptığım bir katılımın bu kadar abartılması hem şaşırtıcı hem de düşündürücü olmuştur.

Türkiye’de bir ilk olan, bir kadın siyasetçi olarak mesleki ve siyasi anılarımı kitaplaştırdım. Bu kitapta 1960-2019 arası tüm siyasetçiler var, elbette 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde partimizin adayı, geçmiş yıllarda CHP’de birlikte siyaset yaptığım Muharrem İnce ile benim 1982’den bu yana tanıdığım dostum Gaye Usluer ve CHP’de siyaset yaptığım Cüneyt Oğuz da var. Hem onları görmek, kitabımı vermek amacı ile nezaketen uğradığım bu kongreye ayrı bir anlam yüklenmemelidir.

2019’da aktif siyaseti CHP’de bıraktığımı ayrıca bir partiye katılmayı düşünmediğimi, eğer böyle bir düşüncem olursa bunu o anda basın aracılığı ile hiç çekinmeden kamuoyu ile paylaşacağımın bilinmesini isterim.