GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Mayıs 2023 Perşembe 18:14

Memleket Partili Oğuz ‘çok büyük fedakarlık’ dedi ve ekledi: Seçmen gereğini yapacaktır!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesini değerlendiren Memleket Partisi İzmir kurucu İl Başkanı ve Memleket Partisi İzmir 1’nci Bölge 1’nci Sıra Milletvekili Adayı Cüneyt Oğuz, “Biz fedakarlık yapıp adaylıktan çekildik, bunun karşısında seçmende teveccühünüz bizden yana kullanacak ve gereğini yapacaktır. Biz tüm partilerden seçmenin oyuna talibiz. Her evden 1 oy Memleket Partisi’ne” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına gitmeyi hazırlanırken, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sıcak saatler yaşanıyor.

Millet İttifakı adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olması, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ata İttifakı Adayı Sinan Oğan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olması sonrası seçimlerde pusulalar bile basılırken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce flaş bir karara imza atarak bugün Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı.

İnce’nin adaylıktan çekilmesi özellikle CHP seçmeni açısından mutluluk ile karşılanırken yaşanan süreci Egedesonsöz’e değerlendiren Memleket Partisi İzmir kurucu İl Başkanı ve Memleket Partisi İzmir 1’nci Bölge 1’nci Sıra Milletvekili Adayı Cüneyt Oğuz çarpıcı açıklamalarda bulundu

İFTİRA KAMPANYALARI BİZLERE SIÇRADI
İnce'nin büyük bir fedakarlık yaptığını belirten Oğuz, "Ülkenin geldiği dönem içler acısı. Bu duruma duyduğumuz rahatsızlık ortada. Genel başkanımızın şahsında oluşan iftira kampanyaları bizlerde de sıçratıldı. Bununla ilgili gerekli açıklamayı genel başkanımız yaptı. Bir çok baskı ar seçimin ikinci tura kalacağı yönünde ve genel başkanımız da bunun tarafı olmak istemediğini söyledi. Bu fedakarlığı yaparken bunun karşısında da seçmenlerden partimize oy istedi. Biz de Atatürkçü Cumhuriyetçi ve demokrat insanların milletvekili olması için her evden 1 oy istiyoruz Memleket Partimize" ifadelerini kullandı.

KOLTUK SEVDASI OLMADIĞINI GÖSTERDİ
İlk olarak parti teşkilatında tepkiler olduğunu belirten Oğuz,  sonrasında sağduyu ile karşıladıklarını vurgularken "İlk sıcaklık anından ötürü tabii ki duygusallıklar olabiliyor. Ancak arkadaşlarımız biraz daha sağduyu karşıladı.  Büyük bir fedakarlıkla çalıştı arkadaşlarımız. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edecekler. Genel Başkanımızın yaptığı fedakarlık takdire şayan bir fedakarlıktır. Burada Muharrem İnce’nin koltuk peşinde olmadığı, kendi kişisel egolarının peşinde olmadığı herkes tarafından net olarak görülmüştür. Kendisi seçimin ikinci tura kalmaması nedeniyle fedakarlıkta bulundu. Biz yolumuza devam ediyoruz. İzmirli aday olarak bizler meclis için çalışmalara devam edeceğiz. Kimsenin bize bundan sonra söyleyecek bahaneleri de kalmadı" diye konuştu

OYA DÖNÜŞMESİNİ İSTİYORUZ
CHP seçmeni tarafından adaylıktan çekinilme kararının övgüyle karşılanmasına da değinen Oğuz, "Övgüden çok bunların oya dönüşmesini istiyoruz. İnce fedakarlık yapıp adaylıktan çekildi, bunun karşısında seçmende teveccühünüz bizden yana kullanacak ve gereğini yapacaktır. Biz tüm partilerden seçmenin oyuna talibiz. Her evden 1 oy Memleket Partisi’ne!" dedi.