GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Kasım 2023 Çarşamba 18:35

Meclisten onay aldı… Büyükşehir’den selzedelere nakdi destek kararı!

İzmir’de geçtiğimiz hafta sonu yaşanan taşkın sonrası yaşanan sel baskınları ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi mağdur olan vatandaşlara nakdi destek verme kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclisinin 7’nci oturumuna gelen ilgili gündem maddesi ile mesken ve iş yerlerinde eşyaları zarar görmüş vatandaşlar için hafif hasarlılara 15 bin TL, orta hasarlılara 20 bin  TL, ağır hasarlılara 25 bin TL nakdi destek verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de geçtiğimiz hafta sonu yaşanan ve Mavişehir, Alsancak gibi bölgelerde su baskınlarına neden olan  deniz taşması sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla nakdi destek verme kararı almıştı. 

 15-20 ve 25 bin TL olmak üzere hasar oranına göre verilecek maddi destek için öneri meclis gündemine geldi. Gündem maddesi acil kaydı ile bütçe komisyonuna gönderildi.

MECLİSTEN OY BİRLİĞİ
Maddenin görüşülmesi için meclise ara verilirken, aranın ardından ilgili gündem maddesi meclis oturumunda görüşüldü.Komisyonlardan oy birliği ile gelen ilgili gündem maddesi, meclis üyelerinin de oyları sonrası oy birliğiyle kabul edildi.

İlgili önergede şu ifadelere yer verildi;

25/11/2023–26/11/2023 tarihlerinde ilimizde aşırı yağan yağmur neticesinde deniz sularının yükselerek mesken ve iş yerlerine su basarak mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesine katkı sağlayabilmek adına mesken ve iş yerlerinde eşyaları zarar görmüş vatandaşlar için hafif hasarlılara 15.000,00-TL, orta hasarlılara 20.000,00-TL, ağır hasarlılara 25.000,00-TL nakdi yardım yapılabilmesi hususunun görüşülmesi”

AYDIN: UMARIZ DERTLERİNE DERMAN OLUR
Söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Bütün meclis üyeleri İzmir halkının yanındayız. Bu katkının bir parça olsun dertlerine derman olmasını istiyoruz. Tüm arkadaşlarımıza bu konuda gösterdiği hassasiyet için teşekkür ederiz” dedi.