GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Kasım 2023 Çarşamba 16:59

Soyer’den adaylık mesajı ve genel merkeze ‘belirsizlik’ uyarısı: İnsanların algısı değişiyor!

CHP’deki aday belirleme süreci hakkında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Adayın belirlenmesi geciktikçe ne yazık ki tedirginlik, gerginlik artıyor. Büyükşehir bürokrasisinde de, şehrin dinamiklerinde de acaba gidecek mi başkan, aday gösterilmeyecek mi, yanlışı mı var gibi birçok evham büyüyor. Bu İzmir'e, CHP’ye haksızlık… İzmir’de CHP çok daha yüksek noktalara gidebilir. Ancak ‘ne olacak?’ hali insanların algısını bozuyor ve değiştiriyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dokuz Eylül TV’de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Programın gündemin aday belirleme süreci vardı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul, Ankara ve Aydın’da mevcut büyükşehir belediye başkan adayları ile devam edeceklerini ve İzmir dahil geri kalan illerde anketler üzerinden memnuniyet araştırması yapacaklarını duyurmuştu.

İNSANI ÇOK ÜZÜYOR
Aday belirleme sürecinin uzamasının kendisini nasıl etkilediğini yönünde gelen soruyan veren Başkan Soyer, “İnsanı çok üzüyor. CHP, Türkiye’deki ilçe ve büyükşehir belediyeleri ile ilgili bir irade ortaya koydu. Doğruyu, yanlışı tartışmak benim haddime değil. Onların kararı mutlaka doğrudur ve arkasında bilmediğimiz gerekçeler vardır. İzmir'de bu hikayenin parçası olduğu için bu noktadayız. İzmir'in böyle bir problemi yok. Adayın belirlenmesi geciktikçe ne yazık ki tedirginlik, gerginlik artıyor. Büyükşehir bürokrasisinde de, şehrin dinamiklerinde de acaba gidecek mi başkan, aday gösterilmeyecek mi, yanlışı mı var gibi birçok evham büyüyor. Bu İzmir'e, CHP’ye haksızlık… İzmir’de CHP çok daha yüksek noktalara gidebilir. Ancak ‘ne olacak?’ hali insanların algısını bozuyor ve değiştiriyor. Bu nedenle bir an önce bitmesini diliyorum. Yüzde söyleyemem ama kuvvetle ihtimal görüyorum ki aday gösterecekler. Öyle görüyorum” dedi.

“Genel Merkez ile iletişiminiz nasıl?” sorusuna ise Başkan Soyer, “Tabii ki hepsi arkadaşlarımız, görüşüp konuşuyoruz. Tabii ki kaygılarımızı endişelerimizi ifade ediyoruz. Ancak sonuçta takdir o kurulların. Bizde gücümüz yettiğince onlara sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.