GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
22 Aralık 2022 Perşembe 18:02

Mahmut Özgener'den asgari ücret mesajı: Alım gücü korunmalı

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 2023 yılı asgari ücrete dair açıklamalarda bulundu. Özgener, "Çalışanların alım gücünün korunması için enflasyonla mücadelenin sürdürülmesini kaçınılmaz olarak görüyoruz" dedi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 2023 yılı asgari ücretinin 8.506 TL olarak belirlenmesi hakkında yaptığı açıklamada enfasyon ve alım gücü vurgusu yaptı. 

Özgener açıklamasında şunları belirtti;

Ülkemizde istihdamın önemli bir bölümünü, asgari ücretli çalışanlar oluşturuyor. Bu çerçevede, asgari ücretin yaklaşık yüzde 55 düzeyinde artırılarak net 8.506 TL’ye yükseltilmesinin hayırlı olmasını diliyor, asgari ücret ile çalışanların finansal zorluklarının giderilmesi açısından memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak çalışanların alım gücünün korunması için enflasyonla mücadelenin sürdürülmesini kaçınılmaz olarak görüyoruz.

Bununla birlikte, istihdam maliyetlerinin yanı sıra enerji ve hammaddede yaşanan artışlara bağlı olarak işletme sermayeleri küçülen, finansmana erişimde zorlanan işverenin üzerindeki yük her geçen gün daha da artıyor. Asgari ücret artışıyla birlikte, vergi dilimlerinin de enflasyona paralel olarak güncellenmesini ve mevcut asgari ücrete yönelik desteğin de artırılması için hızlı bir teşvik paketi açıklanmasını bekliyoruz.