GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
17 Haziran 2016 Cuma 16:30

LGBTİ’ye İzmir’de ‘Basit’ bir destek

Sanatseverler, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi belgeseli yönetmenlerinden Işık Güngördü ve Burak Alanyalı'nın yeni kısa filmi 'Basit' için Metin Altıok Kültür Merkezi'nde bir ara geldi.

Basit film ekibi, yola çıkış amaçlarını “Türkiye toplumunda hayatın her alanında cinsel yönelimleri nedeniyle, fiziki şiddete maruz bırakılan, zorla tedaviye götürülen, zorla evlendirilen, göçe zorlanan, evlerinden ve yurtlarından kovulan; ekonomik, kültürel ve sosyal haklarından mahrum bırakılan LGBTİ bireylerinin mücadelelerine 'Basit' kısa filmimiz ile biz de bir ses olmak istedik” olarak açıkladı.

Ailesi tarafından dışlanan bir eşcinselin, yıllarca yazdığı mektupları veremediği annesiyle arasında geçen dramı 15 dakikada anlatmaya çalışan  'Basit' Türkiye toplumunda LGBTİ bireylerine dair yabancı olmayacağımız hikayelerden sadece biri.

LGBTİ bireylerinin hayatın her anlamında hak mücadelelerine destek olabilmek, seslerine bir ses daha katmak amacıyla ortaya çıkarılan 'Basit' kısa filmi, BTF (Baston Film Festivali), İstanbul Film Festivali ve İzmir 17. Uluslararası Film Festivalinde yerini aldı. Ferit Can’ın projelendirdiği kısa filmin senaryosunu Işık Güngördü yazdı, yönetmenliğini ise yine Göngördü ile Burak Alanyalı yaptı. Filme can veren oyuncular ise, Ferit Can, Tuğba Yüksekşan, Görkem Akarsu, Tuğba Keskin Çobaner , Tuncay Keleş,  Gülsenem Kurt, Demet Gündüzlü, Nesrin Keskin ve Şahin Tatlıcıoğlu…