GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Şubat 2022 Cuma 20:20

Kurutulmuş gıda satıyordu 'deniz hıyarı' işine girdi!

Karşıyaka Spor Kulübü eski yöneticilerinden Avod Gıda’nın sahibi Nazım Torbaoğlu deniz hıyarı (patlıcan) ve midye işine girdi. İzmir Beyaz Midye Gıda A.Ş’yi kuran Torbaoğlu ile ortağı Burak Kızak Menemen’de kuracakları tesiste deniz ürünleri işleyecek.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de kurutulmuş meyve sektörünün tanınmış şirketleri arasında yer alan AVOD Gıda’nın sahibi Karşıyaka Spor Kulübü eski Yönetim Kurulu Üyesi Nazım Torbaoğlu deniz ürünleri işine girdi. Ortağı Burak Kızak ile birlikte İzmir Beyaz Midye Gıda isimli şirket kuran Torbaoğlu Menemen Musabey’de yer kiraladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED başvurusu yapan Torbaoğlu, su ürünleri işleme tesisinde deniz hıyarı ve midye dolması yapacak. Proje kapsamında, üretici firmalardan tesise getirilecek başta midye olmak üzere sübye, karides, kalamar, deniz patlıcanı (deniz hıyarı) vb. su ürünleri, yıkama ve temizleme işlemlerinin ardından pilav, çeşni, baharat, vb. eklenerek midye dolma ve dondurulmuş su ürünleri üretilecek.

İmar planlarında  “Tarım Arazisi” ve “Sulama Alanı” olarak sınıflandırılan alanda kurulacak tesiste toplam 20 kişilik personelin yılda 12 ay, ayda 25 gün, günde 8 saat tek vardiya halinde görev alması planlanıyor. Projenin yatırım maliyeti ise yaklaşık 1 milyon TL öngörülüyor.

NAZIM TORBAOĞLU KİMDİR?

1997 yılında Hasat BNO Grup Ltd. Şti’ni kurarak ve iş hayatına atılanTorbaoğlu Avod A.V.O.D. Kurutulmuş Gıda Ve Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ayrıca A.V.O.D. A.Ş. kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini devam ettiriyor. Karşıyaka Spor Kulübünde yönetici olarak spor dünyasında da yer alan Nazım Torbacıoğlu ayrıca voleybol şube başkanlığı yaptı. Torbaoğlu eğitim alanında faaliyet gösteren İstek Okulları’nın da yönetim kurulu başkanı olarak biliniyor.