GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Şubat 2022 Cuma 19:55

İzmir’deki Turizm zirvesinde… Vali Köşger İnciraltı için devrede!

İzmir İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Turizm Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in, Sağlık Turizmi ile kente önemli bir gelir kapısı oluşturması amacıyla İnciraltı planları için bizzat Ankara ile temas kuracağı belirtildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Turizm Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Kurul üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de katıldı.

Vali Köşger başkanlığındaki turizm zirvesinde İzmir için en kısa sürede bir turizm çalıştayının yapılmasına karar verildi. Öte yandan kruvaziyer turizminin canlandırılması için gereken planlamaların da bir an önce yapılması kararlaştırıldı.

VALİ KÖŞGER İNCİRALTI İÇİN ANKARA İLE TEMAS KURACAK
Vali Yavuz Selim Köşger’in İnciraltı planları için bizzat devreye gireceği öğrenilirken, toplantıda sağlık turizminin kente önemli bir gelir kapısı açması beklentisiyle İnciraltı planlarının bir an önce yapılması konusunda Ankara’ya mesaj ulaştırıldığı belirtildi.

 Toplantıda Vali Köşger, İnciraltı’nın planlanması konusunda bizzat Ankara ile bağlantının kurulması için çaba göstereceğini ifade etti.

Söz konusu turizm çalıştayında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni İZFAŞ’ın temsil etmesine karar verildi.