GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ocak 2016 Pazartesi 18:29

Kurtulmuş: PKK tehdit olmaktan çıkarılmış değildir

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Terörle mücadele parantezinin etkin bir sonuç alınarak kapatılmasını arzu ediyoruz. Silopi'de olumlu bir sonuç alınmıştır. Hızla Silopi'de bu parantez kapandığına göre rehabilitasyon sürecini başlatacağız.

Bu mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde öğrencilerimiz eğitim alamadı. MEB bu illerde yasak dolayısıyla eğitimine devam edemeyen öğrencilerimiz için bugünden başlayarak 5 Şubat'a kadar eğitime devam etmeleri için gereken düzenleme yapıldı. İnşallah öğrencilerimiz hiçbir eksik olmadan bu süreci tamamlayacaktır.

Suriye Ulusal Koalisyonu'nun da içerisinde olacağı muhalefetin barış görüşmelerindeki pozisyonu önemlidir. Suriye muhalefeti rejim karşıtı güçlerden oluşmalı. 5 yıldır devam eden kirli savaş tarafların birbirine karıştığı bir durum var. DEAŞ rejime karşı gibi görünmekte ama fiilen rejimle birlikte hareket etmektedir. Rejimle işbirliği yapan grupların muhalefeti temsil eden gruplar içerisinde olmamalıdır.

Suriye'de çok taraf var. Rejime karşı gibi görünse de birbiriyle  işbirliği içinde olan taraflar var. Bunların Suriye Ulusal Koalisyonu'nda yer almasını kimse kabul edemez. Bu barış Suriye'deki insanların rıza gösterebileceği bir barış olmalı.

(Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin iç tehditler bölümünden terör örgütü PKK'nın çıkarıldığına ilişkin haberler) Bu haberler külliyen yalandır, manipülasyondur. Eğer birileri bunu haber olarak yapmışlarsa kasıtlı olarak, yanıltıcı bir haber olarak
yapmışlardır. PKK, Türkiye'de milli güvenliği tehdit eden bir iç güvenlik tehdidi olmaktan çıkarılmış değildir. Bu konuda kim ne yazıyorsa yalan yazıyo

Çok kapsamlı bir terörle mücadele devam ediyor. Türkiye'de terörün bütün imkanlarıyla yok edilmesini sağlayacak sürecin sahibi milletin kendisidir. Bütün kesimlerin sürece sahil olması ve milletimizle yürütülmesi esastır. 

(Bazı akademisyenlerin imza attığı bildiri) Taraflıdır, herkes görüşünü ifade edebilir herkes bir tarafta yer alabilir. Ama taraflı olduğu kadar bu bildiri yanıltıcı bir bildiridir. Kimsenin toplumu yanıltmaya hakkı yoktur.

Türkiye uluslararası ihtiyaçlar kapsamında Başika'da. Buradaki hassasiyetlerimiz her platformda dile getirilen hassasiyetlerimizdir."