GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Kasım 2021 Pazartesi 15:58

Kültürpark planları yeniden mecliste

Kültürpark Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu yeniden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündeminde.

EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinde yapılan görüşmelerin ardından onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu eksiklik ve yetersizlikleri nedeniyle İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kabul edilmeyerek geri çevrilmişti.

Büyükşehir tarafından tekrar hazırlanan Kültürpark Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu meclisin bu akşamki oturumunda yeniden gündeme gelecek. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan dosya başkanlıktan gelen önergelerin arasında görüşülerek ilgili komisyonlara gönderilecek.

Meclis gündeminde Kültürparkla ilgili “Konak ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, “2. Derece Doğal Sit + Tarihsel Sit Alanı” olarak tescilli Kültürpark Alanına ilişkin Belediye Meclisimizin 08/02/2021 tarihli ve 146 sayılı Kararı ile uygun bulunarak Koruma Bölge Kuruluna iletilen, Kurul Kararı doğrultusunda yeniden düzenlenen, 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ve Plan Raporu önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında işlem yapılmak üzere görüşülmesi” ifadeleri yer aldı.

TMMOB AÇIKLAMA YAPMIŞTI
TMMOB, Kültürpark planları ile ilgili yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesine Koruma amaçlı imar planı ve bürokratik işlemlere ilişkin süreci meslek odaları, Kültürpark Platformu ve Koruma Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeleri dikkate alarak çalışmaları hiçbir tereddüte yer bırakmadan hızla tamamlaması ve uzayan süreç nedeniyle alanda envanteri yapılan doğal varlıkların daha fazla zarar görerek tükeniş noktasına gelmeden ivedilik ile çözüm planlamalarını yapması konusunda çağrı yapmıştı.