GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
5 Eylül 2023 Salı 15:06

Kordon İş Adamları’ndan ‘İstanbul kararı’na destek: İzmir’e alkol yasağı gelmeli!

Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı Kordon’da artan asayiş olayları için , “İstanbul’da olduğu gibi İzmir’de de alkol yasağı uygulanmalı. Kordon çim bara döndü. Yeşili gören alkol alıyor” ifadelerini kullandı.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmirlilerin uğrak mekânlarından Alsancak-Kordon’da artan asayiş olayları gündemde olmaya devam ediyor. Özellikle yaz akşamları vatandaşların akın ettiği Kordon’da hemen hemen her gece bir olay yaşanıyor.

Ayrıca Kordon’da oturan ev sahipleri ve işletmesi olan esnaflar oluşan gürültüden ve yaşanan güvenlik sorunları dolayısıyla şikâyetçi…

Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Kordon’da çimlere oturulmasının engellenmesi için yaptığı çalı tipi bitki önerisini hatırlattı. Şanlı, çalı tipi bitki türü önleminden ziyade, yakın zamanda İstanbul’da alınan kamuya açık alanda alkol yasağı uygulamasının İzmir’de de hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

‘AVRUPA’DA DA MI AK PARTİ VAR?’
Başkan Şanlı, Avrupa ülkelerinde de kamusal alanda alkol yasağının olduğunu belirterek “dünyanın hiçbir yerinde kamusal alanda alkol alınmaz. İstanbul Valisi’ni, belediye başkanını ve halkını tebrik ediyorum. Umarım en yakın zamanda İzmir Valimiz de bu kararı alır. Ülkemizde, barolar tam tersine ‘neden yasak uygulanıyor’ diye suç duyurusunda bulunuyor. Bizde yeşil alan görüldü mü akla hemen alkol geliyor. Buna bir de yaşam tarzına müdahale ediliyor diyorlar. ‘AKP zihniyeti’ diye yorumlar yapıyorlar. Avrupa’da, Yunanistan’da da mı AK Parti var? Davul zurnalarla açık alana geliyorlar. Bunlar düğünde yapılır. Şanzelize’de sünnet düğünü yapmamıza müsaade ederler mi?” şeklinde konuştu.

ORTAK AKILLA ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR
Şanlı açıklamaların devamında şöyle konuştu:

“Parklar, çim alanlar, çocukların oynaması içindir alkol almak için değildir. Bu durum yaşam tarzına müdahale değildir. Dünyanın bir ülkesinde böyle bir örnek gösterin, İzmirlilerden özür dileyeceğim. Özgürlükler ülkesi olarak bilinen Hollanda’da bile restoran ve kafelerde alkol kullanılabilir. Bu işi ortak akılla hep birlikte çözmeliyiz.  Kordon’un açık hava müzesine dönüşmesi, turistler için ilgi çekici olması gerekir. Minyatür heykeller gelmeli. Abdül Batur Başkanımızın da hassasiyeti için teşekkür ederim. Kordon artık güzel şeylerle anılsın”