GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Kasım 2021 Çarşamba 10:54

Konak'ta sıcak dakikalar... Başkan kim olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Konak Belediye Başkanı'na yönelik hakaret içeren sözler söylediği ses kayıtlarının ortaya çıkması sonrası istifa edeceğini duyurmuştu. Gruşçu'nun istifası sonrası ise Konak'ta gözler yeni ilçe başkanının kim olacağı sorusuna çevrildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'nun dün (16 Kasım) gündeme bomba gibi düşen 'ses kaydı' sonrası parti içinde deprem etkisi oluşmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'a yönelik hakaret içeren sözler kullanması sonrası, kulisler hareketlenirken Gruşçu ilk olarak istifa etmediğini basın mensuplarına açıklamış, sonrasında ise saat 20:00 sularında sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile ilçe başkanlığı görevini bıraktığını duyurmuştu.

GÖZLER YENİ İLÇE BAŞKANI KİM OLACAK SORUSUNA ÇEVRİLDİ
Gruşçu'nun istifasını açıklaması sonrası Konak İlçe Yönetimi'nde yeni ilçe başkanı kim olacak sorusu merak konusu uyandırırken, kulislerde dolaşan en güçlü isim CHP Konak İlçe Sekreterliği görevini yürüten Gülden Aslı Değirmencioğlu olarak ön plana çıkıyor. Değirmencioğlu'nun ismine il yönetiminin de sıcak baktığı bilgisine ulaşılırken, kulislerde dolaşan bir diğer isim ise Akın Küçükoğullarından. Küçükoğullarından'ın ismi de alternatif isimler arasında yer alırken iki isim haricinde başkanlık için başka bir isim ön plana çıkmaması dikkat çekti.

İSTİFA HENÜZ VERİLMEDİ
İstifasını duyuran Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'nun henüz İl Yönetimi'ne istifasını vermediği öğrenilirken, bugün sabah saatlerinde ilçe yönetimi ile bir araya gelerek görüşme yaptığı ve saat 11:00 ila 12:00 arasında CHP İzmir İl Binası'na giderek istifa dilekçesini vereceği de edinilen bilgiler arasında yer aldı.

GENEL MERKEZ DAHİL OLMAYACAK
İlçe yönetiminin kendi arasından yeni başkanını seçmesi beklenen süreçte şu anlık Genel Merkez'den bir isim önerisi gelmediği, ilçe yönetiminin yeni başkanı belirlemesi halinde gelecek seçimlere kadar yönetimde kalacağı ve kongrenin olmayacağı da kulislerde dolaşan bilgiler arasında.