GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Kasım 2021 Çarşamba 09:43

Bayraklı CHP’de ilk aday Samed Tekin: Kimsenin adamı değilim

Pınar Susmuş başkanlığındaki yönetimin istifalar nedeniyle düşmesinden sonra geçici yönetimin henüz belirlenmediği Bayraklı’da, Avukat Samed Tekin, ilçe başkanlığına aday olduğunu doğruladı. Resmi açıklamayı, kongre tarihi belli olduğunda açıklayacağını belirten Tekin, “Ben kimsenin adamı değilim; örgütün, delegenin adayıyım” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe yönetimi, 1 Kasım’da, yönetim kurulundaki 10 ismin toplu halde istifasıyla düşmüştü. Pınar Susmuş başkanlığındaki yönetimin düşmesinin ardından, Genel Merkez’in atayacağı geçici yönetim de henüz belirlenmedi. Seçim sürecine giren Bayraklı CHP’de, ilçe başkanlığı için sahaya inen ilk aday, Avukat Samed Tekin oldu. Tekin, “Ben kimsenin adamı değilim; örgütün, delegenin adayayım” açıklamasında bulundu.

DAHA İLK GÜNDEN 98 DELEGE ARKADAŞ BENİ ARADI
Resmi adaylık açıklamasını, geçici yönetimin belirlenmesi ve kongre tarihinin açıklanması sonrasında yapacağını belirten Avukat Samed Tekin, Pınar Susmuş’un başkan seçildiği son seçimde, diğer aday Selçuk Ayhan’ın listesindeydi. “Yönetimin düştüğü gün, beni 98 delege arkadaşım aradı, ne yapacağız, aday olacak mısınız, gibi sorular sordular. Taşın altına elimi koymaya hazır olduğumu söyledim” diyen Tekin, iki haftadır delegelerden çok olumlu geri dönüşler aldığının altını çizdi, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Adım ilçe başkanlığı için konuşulmaya başladığı günden beri, sen kimin adamısın; Hasan Karabağ’ın mı, Serdar Sandal’ın mı, gibi yaklaşımlarla karşılaşıyorum. 10 yıl Bayraklı’da belediye başkanlığı yapan Hasan Karabağ ile konuşmuşluğum yok. Ben ne Hasan Karabağ’ın, ne de Belediye Başkanımız Serdar Sandal’ın adamıyım. Ben, Bayraklı’daki 400’e yakın delegenin, örgütümün adayıyım. Zamanı geldiğinde resmi adaylık açıklamamı yapacağım.”

BELEDİYEYLE, İL BAŞKANLIĞIYLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ
Hiç kimseyle kavgası olmadığını, CHP adına çalışma yanlısı olduğunu belirten Samed Tekin, “Adaylık için kimseden icazet almam. Büyükşehir’le, Bayraklı Belediyesi ile, İl başkanlığı ile uyumlu çalışan bir ilçe başkanı olacağım. Yönetim kurulumuzla birlikte hep uyum içinde olacağız. Projelerimizi hayata geçirip, CHP’yi çok daha güçlü kılmanın yollarını arayacağım. 17 kişilik yönetimle, örnek işler yapacağız, partimizin değerini artırmak için çaba harcayacağız. İlçeyi, hep beraber yöneteceğiz, hiç kimseyle çatışmaya girmeyeceğiz. Belediye başkanının işlerine karışmak gibi bir niyetimiz olamaz. Fakat işimize de karışılmasına asla izin vermeyiz.”

GENEL MERKEZ, KAYYUM İSMİ HENÜZ BELİRLEMEDİ
Bayraklı’da geçici yönetim için Hatice Tatlı, Metin Güler, Gaffar Akyel, Münir Demir ve Levent Ölçer isimleri Genel Merkez’e bildirilmişti. CHP Genel Merkezinin, bu isimlerden birini kayyum atadıktan sonra seçim tarihi belirlenecek.