GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Temmuz 2021 Pazar 09:45

Komisyonlarda kabul edildi... Urla’ya atık su tesisi hamlesi!

Türkiye'de atıksu arıtma tesisi sayısı bakımından zirvede bulunana İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Urla'nın Bademler Mahallesi'nde yapılması planlanan yeni tesis için komisyonlardan onay çıktı. İki adet parselin birleştirilmesi ve Belediye Hizmet Alanı (Atıksu Arıtma Tesisi) olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağlık Komisyonları oybirliği ile kabul edildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Su kullanımı azaltmak ve doğaya salınan atıkların dönüşümünü sağlamak amacı ile sık sık atıksu arıtma tesisleri projesi için yeni çalışmalar yürütmeyi amaçlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bir atıksu arıtma tesisi için daha düğmeye basılmaya hazırlanılıyor.

İleri biyolojik yöntemle çalışan tesis sayısı ve arıtma kapasitesi açısından Türkiye’de ilk sırada yer alan İzmir, bu alandaki yatırımlarını hız kesmeden sürdürmeye devam ederken, geçtiğimiz aylarda açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, yapımı süren ve planlananlarla birlikte kentteki atık su arıtma tesislerinin sayısını 2024 yılı sonuna kadar 68’den 93’e çıkarma hedefleri olduğunu belirtmişti.

ATIKSU ARITMA TESİSİ İÇİN PLANLAR KABUL EDİLDİ
İzmir’de ileri biyolojik arıtma tesislerinde arıtılan kişi başına atık su miktarında yılda 61,4 metreküpe ulaşırken bu sayıyı arttırmak amacıyla yeni bir su arıtma tesisi daha açmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi,  İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (İZSU) talebi doğrultusunda çalışmalara başlamıştı. Bu kapsamda; Urla ilçesi sınırları içerisinde yer alan Bademler Mahallesi'nde iki adet paftayı Belediye Hizmet Alanlarının bütünleştirilerek imar adasının Belediye Hizmet Alanı (Atıksu Arıtma Tesisi) olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin  de İmar ve Bayındırlık – Çevre ve Sağlık Komisyonları oybirliği ile kabul edildi.

Komisyonlardan kabul edilen maddenin Meclis üyeleri tarafından da kabul edilmesi halinde Bademler Mahallesi'nde atıksu arıtma tesisi yapımının önü açılmış olacak.