GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Eylül 2018 Pazartesi 12:22

Kocaoğlu sergiyi açtı, mesajı verdi: Benden sonra gelecek başkanların…

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ‘Kurtuluş Destanı’nın son 15 günü’ adlı serginin açılışında 9 Eylül ruhuna ilişkin verdiği mesajda, “Hedefimiz 9 Eylül ruhunu ilelebet yaşatmaktır. Ben ve benden sonra gelecek belediye başkanlarının ve tüm İzmirlilerin bu ruhu büyütmesi gerekiyor” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in kurtuluşunun 96’ıncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Kurtuluş Destanı’nın son 15 günü’ adlı serginin açılışına katıldı. Başkan Kocaoğlu’na Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen de eşlik etti. Çankaya’da yer alan Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi’nde açılışı yapılan ‘Kurtuluş Destanı’nın son 15 günü’ sergisinde, İstiklal Savaşı yıllarında kullanılan birçok materyal sergilendi.

BEN VE BENDEN SONRA GELECEK BELEDİYE BAŞKANLARININ…
Sergi turu sonrasında kısa bir açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, “İzmirli hemşerilerimiz ile birlikte, çok coşkulu, olağanüstü kalabalıkla ve inançla İzmir’in kurtuluşunu, ülkemizin kuruluşunu kutladık. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve devlet arşivlerinden derlenen serginin açılışını yaptık. Bugün de her sene olduğu gibi hem 9 Eylül’de arşivlerden derlediğimiz, devlet arşivleri ve silahlı kuvvetlerin arşivlerinden derlediğimiz bir sergi daha açtık. Bütün hedefimiz 9 Eylül’ü gelecek kuşaklara, ayrıntıları ile birlikte aktarmak ve 9 Eylül ruhunu ilelebet yaşatmaktır. Ben ve benden sonra gelecek belediye başkanlarının ve tüm İzmirlilerin, bu ruhu giderek büyütmesi, güçlendirmesi, çocuklarımızı bu ruhla yetiştirmesi gerekiyor. Kuruluşumuz ve kurtuluşumuz kutu olsun” diye konuştu.