GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Eylül 2018 Pazartesi 11:14

Başkan Soyer için sosyal medyada ‘Büyükşehir’ kampanyası: Gurur duyarım ama…

CHP kulislerinde ismi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı noktasında dillendirilen Seferihisar Belediye Başkanı Soyer için sosyal medyada ‘Tunç Soyer Lütfen’ başlığı altında kampanya başlatıldı. Soyer, “Gurur duyarım ama bu takdir genel merkezin, genel başkanındır” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 24 Haziran genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin geride kalmasıyla birlikte 2019 yılının Mart ayında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlere kilitlendi.

İzmir’de sürecin hareketli geçmesi beklenirken, gözler kentte en güçlü parti konumunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olacak. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde sancılı bir süreç yaşayan ve 8 ilçeyi kaybeden partinin bu kez izleyeceği yol haritası merak ediliyor.

Ayrıca siyasiler ve seçmenler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı noktasındaki yarışı pür dikkat takip edecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kararını 1 Ekim’de açıklayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun ‘yokum’ demesi halinde kimin koltuğa oturacağı şimdiden merak konusu oldu.

Parti kulislerinde söz edilen onlarca isim arasından en ön planda olanı ise Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer…

Kocaoğlu’nun aday olmaması halinde Büyükşehir Belediyesi’nin milletvekili olan birisine, iş dünyasını temsil eden bir isme ya da ilçe belediye başkanları arasından bir kişiye emanet edileceği güçlü ihtimaller olarak dillendiriliyor. İlçe belediye başkanları göz önüne alındığında ise ismi yüksek perdeden ifade edilen Başkan Soyer Egedesonsöz’e konuştu.

Sosyal medyada kendilerine ‘İzmir Gönüllüleri’ adını veren vatandaşlar ‘Tunç Soyer Lütfen’ başlığı altında bir sayfa açtı. Soyer’i ve CHP yönetimini göreve çağırdıklarını vurgulayan gönüllüler, ‘İzmir değişecek, başlıyoruz’, ‘Vizyonuyla, sosyal belediyecilik ve şehircilik anlayışıyla ortak akıla dayalı yönetim modeli ile İzmir’i hak ettiği yere taşıyabilecek liderin Tunç Soyer olduğuna inanıyoruz. İzmirli gönüllüler olarak hem Tunç Soyer’i, hem CHP yönetimini göreve çağırıyoruz’ gibi ifadeler kullandı.

Sosyal medyadaki gelişmelerin kendisine sorulması üzerine bilgi veren Soyer,  “2014 yılında zannediyorum aynı gönüllüler inisiyatif başlatmışlardı. Tamamını bilmiyorum ama bir kısmını tabi tanıyorum. Sanıyorum yine aynı arkadaşlar” açıklamasını yaptı.

GURUR DUYARIM AMA TAKDİR GENEL MERKEZ VE GENEL BAŞKANDADIR!
Soyer ayrıca isminin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı noktasında kulislerde ön planda olmasını ise, “Bununla gurur duyarım ama bu takdir bize ait bir şey değil. Genel merkez, genel başkan nasıl takdir ederlerse öyle olur. Dolayısıyla biz Seferihisar’da işimizi yapmaya devam ediyoruz” sözleriyle değerlendirdi.