GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Mart 2017 Cumartesi 13:15

Kocaoğlu’ndan Menderes çıkarması!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Menderes’te saha çalışmalarına katıldı. CHP İzmir eski İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın da eşlik ettiği ziyaretlerde köylüleri dinledi, sorunları tek tek not aldı. Kocaoğlu, Büyükşehir’in ilçeye desteklerinin süreceğinin de altını çizdi.

EGEDESONSÖZ - Referandum öncesinde ilçe ve köyleri dolaşarak saha çalışmalarına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Menderes İlçesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Kocaoğlu’na CHP İzmir eski İl Başkanı Alaattin Yüksel, Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, belediye bürokratları ve parti yöneticileri de eşlik etti.

- KOCAOĞLU ‘İZMİR MODELİ’Nİ ANLATTI VE SORDU…  

Kocaoğlu, köyleri dolaşırken vatandaşlarla da yakından ilgilendi. Büyükşehir’in ilçeye şimdiye kadar ayrım yapmadan hizmet ettiğini belirten Kocaoğlu, projelerin devam edeceğini söyledi. Kocaoğlu, yollar, altyapı, su ve kanalizasyon başta olmak üzere birçok konuda da destek sözü verdi. Kocaoğlu, ayrıca kar yağışında zarar gören seraları için Büyükşehir Belediyesi’nden üreticiye aktarılan 4,5 milyon TL’nin banka hesaplarına yatırıldığının müjdesini verdi.

YETKİ BİZDE DEĞİL
Beraberindeki heyet ile birlikte Küner, Ataköy, Çamönü, Değirmendere, Çileme, Tekeli ve Develi köylerini dolaşan Başkan Kocaoğlu, köylülerin taş ocakları ve kırma eleme tesisleriyle ilgili şikayetlerini de dinledi. İzmir Valiliği ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün onayıyla kent genelinde taş ocaklarına izin verildiğini belirten Kocaoğlu, kendilerinin böyle bir yetkisinin bulunmadığını, zaten kurum olarak yetkinin yıllar önce valiliğe geçtiğini söyledi.

DSİ İZİN VERSİN, YAPALIM
Başkan Kocaoğlu, köy ziyaretlerinde Tahtalı Barajı Havzası’nda kalan köylülere de su verilmesi için hazırlanan projenin beklediğini söyledi. DSİ’nin barajdan su alınmasına izin vermediğini anlatan Kocaoğlu, gereken onayın çıkması halinde tüm ovaya damlama sulama projesini uygulayacaklarını, vatandaşların seralarda ve tarımda bu suyu kullanabileceğini vurguladı. Kocaoğlu, yapı kullanma izin belgesi olmadığı için su abonesi olamayan vatandaşların taleplerine ise “kanun çıkarsa biz de gerekeni yaparız” dedi. Kocaoğlu, elektriği olan fakat suyu olmayan evler için yasal düzenleme beklediklerini anlattı.

SALATALIK PAKETLEME TESİSİ GELİYOR
Başkan Kocaoğlu, ilçedeki ziyaretinde salatalık üreticisi olan vatandaşlara da müjdeli haberi verdi. İlçede 20 dönüme yakın bir alanın arayışında olduklarını belirten Kocaoğlu, burada vatandaşların ürünlerini değerlendirebileceği salatalık paketleme, toplama merkezi kuracaklarını anlattı. Ayrıca, ilçe geneline hizmet verecek olan salatalık sonrası geri kalan bitkisel artıkların toplanacağı ve gübre haline getirileceği bir tesisi de planladıklarını belirtti.

Menderes İlçesi ziyaretinde Küner Köyü Muhtarı Ahmet Kaya ve İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz Başkan Kocaoğlu’na çiçek verirken Develi Köyü Muhtarı Bayram Bakışkan da Kocaoğlu ile selfie çekti, ziyareti nedeniyle teşekkür etti.