GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Mart 2017 Cumartesi 10:59

Büyükşehir’de ‘Alyanak’ vefası: AK Partili Doğan önerdi…

AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, İzmir Belediyesi eski Başkanı İhsan Alyanak’ın isminin yeni alınan vapurlardan birine verilmesini önerdi. Öneriye Başkanvekili Aydoğan’dan olumlu yanıt geldi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Oturumda alımı yapılan vapurlardan birine 1973-1980 dönemi İzmir Belediyesi eski Başkanı İhsan Alyanak’ın isminin verilmesi önerisi getirildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, uzun yıllar boyunca körfez filosuna hizmet eden ve 2011 yılında Konak'ta meydana gelen kazanın ardından batarak kullanım dışı kalan İhsan Alyanak isimli vapur için meclise bir teklif sundu.

YOKSA VEFA İSTANBUL’DA BİR SEMT ADI MIDIR?
Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı yeni15 vapurdan 13 tanesi hizmete girerken, kalan iki isimsiz gemiden birine İhsan Alyanak adının verilmesini öneren AK Partili Doğan, “Alyanak'ın ölümünün 9'uncu yılı olan 3 Mart tarihinde tepkisini dile getiren Tevfik Alyanak, yıllardır aile olarak sustuklarını belirterek tepkisini dile getirmiştir. Alımı yapılan 15 yeni vapurdan 13 tanesi hizmete girerken, kalan ikisinden birisine babasının isminin verilmesini önermiştir. Bizler de bu konuda kendisine hak veriyor ve yeni vapurlardan birine isminin verilmesini diliyoruz. Sonuçta meclis kararı ile verilen bu isim bir haktır. İzmirli hemşerilerimiz adına bu hakkın Alyanak ailesine yeniden verilmesini talep ediyoruz. Sayın Kocaoğlu'ndan bugüne kadar bu kararı vermesini beklerdik. Sayın Kocaoğlu'ndan bu vefayı göstermesini diliyoruz. Yoksa vefa sadece İstanbul'da bir semtin adı mıdır?” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine konuşan Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Tamam, en kısa sürede vapurlardan birine İhsan Alyanak ismini vereceğiz” dedi.